Het logo van Hagi in Bloei
Het logo van Hagi in Bloei Logo

‘HaGi in Bloei’ wil één jaarplanning en vrijwilligers vacaturebank in Hardinxveld-Giessendam

29 maart 2024 om 11:32 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de tweede bijeenkomst van de initiatiefgroep die Hardinxveld-Giessendam meer tot bloei wil brengen is een nieuwe naam gepresenteerd. Gekozen is voor ‘HaGi in Bloei’. Eerder was de naam Hart voor Hardinxveld gekozen, maar dat leek teveel op het digitale platform ‘Hart van Hardinxveld’. 

De initiatiefgroep bestaat uit Annemieke Wouters, Arie Huisman, Henk Bakker, Jan Wouter Vlot, Leo van Wijngaarden, Ron de Rover en Cor Voorberg. Hun doel is mensen en organisaties die invloedrijk zijn of een groot netwerk hebben met elkaar te verbinden en samen na te denken over hoe Hardinxveld-Giessendam (nog) meer in bloei kan komen.

De tweede bijeenkomst werd gehouden in café de Vriendschap van stichting Het Groene Virus. Zo’n 35 mensen van 25 verschillende instanties waren aanwezig. Tien organisaties presenteerden zich met een pitch en enkele beelden. In deze pitch kwam duidelijk naar voren wie ze zijn, wat ze voor anderen/ons kunnen betekenen, en met wie er contact kan worden opgenomen voor een eventueel vervolg. 

Na de pauze werden contacten gelegd, afstemming gezocht, informatie uitgewisseld en waardering uitgesproken rond dit initiatief. Uit die gesprekken kwam naar voren dat op meerdere plekken wordt gewerkt aan een jaarplanning van activiteiten in het dorp, afstemming en samenwerking daarin kan beter. Verder is in Hardinxveld-Giessendam behoefte aan een vrijwilligers vacaturebank op sociaal maatschappelijk terrein. Ook kwam het nieuw leven inblazen van ‘Serve the village’ naar voren. 

Op een volgende bijeenkomst wil ‘HaGi in bloei’ enkele initiatieven concreter uitwerken. Als prioriteiten zijn benoemd meer activiteiten voor jongeren, meer samenwerking van en met kerken, participatie van het bedrijfsleven en gebruik maken van bestaande kaders als MAG en Servanda. De volgende bijeenkomst is bij Bouwmensen met directeur/bestuurder Erik van Noordenne, mogelijk nog voor de zomer. Meer info over het inittiatief vai  info@hagi-inbloei.nlwww.hagi-inbloei.nl 

advertentie
advertentie