Bart de Ruijter
Bart de Ruijter Privé

Hardinxveldse Bart zoekt de liefde in First Dates

10 maart 2023 om 12:51 Mensen Tips van de redactie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Bart de Ruijter zoekt de liefde. Dat deed hij afgelopen vrijdag in de uitzending van First Dates van BNNVARA. De 33-jarige Hardinxvelder werd gekoppeld aan de 34-jarige Ynske uit Brabant.

door Marjanne Dijkstra

Bart is al een tijdje single en werd opgegeven door zijn zus. ,,Op een dag werd ik gebeld door de redactie van First Dates. Toen die redacteur zich voorstelde moest ik eerst hard lachen en vroeg ik hoe diegene aan mijn gegevens kwam. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en heb gewoon ja gezegd op deelname. Mijn zus dacht natuurlijk om me een beetje te plagen, maar ze vond het echt heel erg stoer dat ik mee deed.”

Het is een hele happening om deel te nemen

De opnames zijn al vrij vroeg geweest, vertelt Bart, ,,In december al zijn de opnames geweest en ook dan weet je nog niet hoe en wanneer je in de uitzending komt. Twee dagen van tevoren werd ik gebeld dat ik in de uitzending zat. Het is een hele happening om deel te nemen. Als je aangemeld bent krijg je een interview. Dat gaat over wie je bent, wat je zoekt en wat je aantrekkelijk vindt. Zo vind ik het leuk als iemand sportief is en sociaal is en humor heeft. Op de opnamedag kwam ik ‘s morgens in een studio waar nog een interview werd gehouden en ‘s middags was ik op een bedrijventerrein in Amsterdam waar ook een grote studio is. Het is een setting van een restaurant en er wordt ook gekookt. Per dag doen er wel vijftien tot twintig deelnemers aan mee. Als je binnenkomt heb je een soort barretje waar je wordt ontvangen. Daar staat wel een grote camera waarmee je echt close-up wordt gefilmd, maar verder heb je in feite niet door dat er camera’s zijn. Ze zijn namelijk in het decor verwerkt, dus je hebt echt het idee dat je in een restaurant zit op een date.”

De date tussen Bart en Ynske was heel gezellig, konden ook de kijkers zien. ,,Het was ook heel erg leuk met haar, we hebben heel erg gelachen. We zouden samen carnaval gaan vieren, maar dat is er niet van gekomen. Een tweede afspraak is nog niet gepland, maar lijkt me wel heel erg gezellig. Vooralsnog denk ik dat we op vriendschappelijke voet verder gaan, ik ben dus nog steeds single.” Bart heeft geen spijt van zijn deelname aan het programma. ,,Het was gewoon heel erg leuk en spannend. Je leert veel over jezelf, hoe je beweegt of hoe je dingen zegt, want je ziet jezelf toch op televisie. Het was een leuke ervaring.”

Bekijk de aflevering van Bart terug via NPO start.

Marjanne Dijkstra
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie