Maurits Jan Westhoven.
Maurits Jan Westhoven. Marjanne Dijkstra
Gemeenteraadsverkiezingen

Maurits Jan Westhoven: ‘Jezus Leeft raakte me in m’n hart’

12 maart 2022 om 07:50 Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Eens in de vier jaar zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Dit jaar zijn die verkiezingen weer en vinden plaats op 14, 15 en 16 maart.Ook in Hardinxveld-Giessendam mogen kiesgerechtigden naar de stembus. Het Kompas Hardinxveld-Giessendam sprak met alle lijsttrekkers. In dit verhaal staat Maurits Jan Westhoven (41), lijsttrekker van Jezus Leeft centraal.

door Marjanne Dijkstra

Nog niet eerder deed Maurits Jan Westhoven van Jezus Leeft mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar dit jaar is het dan toch zo ver en meteen doet hij dat als lijsttrekker van Jezus Leeft. Hij vertelt: ,,Vijf jaar geleden raakte ik bij door Florens van der Spek betrokken bij Jezus Leeft. Hij benaderde mij of ik een lied wilde schrijven voor de campagne van de partij. Ik kende Florens van diverse evangelisatie acties en ik wilde hem wel helpen. Eigenlijk was ik tot dan toe niet echt politiek geïnteresseerd, maar door de vriendschap met Florens ging ik daar meer over leren en werd ik door Jezus Leeft in mijn hart geraakt. Hoe Jezus Leeft staat in bepaalde zaken, zo vind je dat niet terug bij andere partijen, ook niet bij andere christelijke partijen. Ik heb inmiddels geholpen bij de campagnes van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, voor de Provinciale Staten en voor Europese verkiezingen en nu dus voor de gemeenteraad. Ik doe dat graag en met veel liefde.” Westhoven vertelt verder: ,,Als christen moet je wat mij betreft toonaangevend zijn in alle arena’s van het leven. Op 31-jarige leeftijd ben ik tot het levend geloof gekomen. Ik kan nu geen dag meer zonder de bijbel. Wij mensen vinden een heleboel, maar omdat wij geloven dat er een hogere macht is, maakt het eigenlijk niets uit wat wij ergens van vinden. God zegt zelf wat de standaard is en ik denk dat dat het beste is. We moeten dan ook uitkijken voor valselijk gewaande wetenschap zoals evolutieleer. De bijbel laat geen ruimte daarvoor.”

HERINRICHTING HAVEN Voor het dorp heeft Jezus Leeft wel een aantal plannen. Westhoven: ,,Zo willen we de herinrichting van de haven met spoed hervatten. Dat gaat veel te langzaam. Chemours willen we het liefst direct sluiten, want dat levert teveel gezondheidsrisico’s op. Ook zijn we voor kleinschaligheid Hardinxveld-Giessendam moet een dorp blijven, zonder al te veel inmenging van de regio of andere grotere overheden. We willen ook inzetten op meer buurtwachten, daar moet een beter systeem voor komen. We zijn ook voor duurzaamheid, maar die zonneweides die ze nu overal willen gaan aanleggen vinden we zonde van de landbouwgrond. Het is misschien mosterd na de maaltijd, maar we zijn ook tegen de coronamaatregelen. Ze hebben de mensen meer slecht dan goed gedaan en ik denk dat de gemeente zelf meer beslissingen had moeten nemen. Ook de LHBTI-propaganda die haar weg vindt in Hardinxveld-Giessendam betreuren wij. We willen alle LHBTI’ers graag helpen in hun zoektocht naar de zin van het leven. Als je in harmonie met de Schepper wilt leven, moet je leven zoals de bijbel het heeft bedoeld, dus met een huwelijk tussen man en vrouw. Andere samenlevingsvormen hebben daarin geen plek. Overigens treed ik iedereen met de liefde van Christus tegemoet, maar als het gesprek daarop komt, vertel ik wel wat ik denk. Ook over echtscheiden, abortus en euthanasie hebben we duidelijke standpunten. De bijbel biedt hiervoor geen ruimte.”

In 2018 haalde Jezus Leeft bij de gemeenteraadsverkiezingen 44 stemmen. Of een zetel er dus in zit, betwijfelt ook Westhoven. ,,Maar ik hoop het natuurlijk wel. Ik hoop dat Hardinxveld-Giessendam wakker wordt. Dat mensen gaan kiezen voor een beter Hardinxveld en God en Zijn woord centraal zetten. De regeringspartijen die al jaren aan de macht zijn, hebben nog maar van 20 procent van de kiezers het vertrouwen, dus dat zou betekenen dat er een politieke aardverschuiving zou moeten komen volgende week woensdag.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie