zwerfafval
zwerfafval internet

Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam start clean-up actie

21 mei 2021 om 11:38 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM Iedereen in het dorp kent wel Buurttoezicht (BT) Hardinxveld-Giessendam. Ja, dat zijn die mensen die onder andere bekend zijn van de blauwe hesjes, dis meestal in de avonduren op straat zijn. Dat BT daarvan bekend is, is natuurlijk heel mooi. Iedereen zal het nut er van inzien. Want dat deze mensen een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van het dorp, is algemeen bekend.

Maar veiligheid gaat verder dan alleen letten op criminaliteit en mogelijkheden die daartoe uitnodigen. Bij een veilige en prettige leefomgeving hoort namelijk ook het milieu. Dan gaat het niet alleen over grote milieudelicten, zoals dumpen van (drugs)afval, maar ook om de “kleine” zaken. Daarom wil BT een actie opzetten. Dit doen ze zowel kleinschalig als grootschalig.

Kleinschalig omdat de actie wordt georganiseerd in Hardinxveld-Giessendam. Dus niet landelijk of nog groter. Dan gebeurt weer in het najaar. Maar ze willen het ook grootschalig aanpakken. ,,We willen namelijk graag iedereen de mogelijkheid bieden om hier zijn/haar steentje aan bij te dragen. Het enige wat we van u vragen is een paar uurtjes van uw tijd. Het kost u dus eigenlijk niets.” Buurttoezicht houdt zaterdag 29 mei een clean-up. Op deze dag werken ze vanuit twee startpunten; eentje in Beneden-Hardinxveld en het andere in Boven-Hardinxveld. De clean-up start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Wie niet de hele tijd kan, dat is geen probleem, alle beetjes helpen. BT geeft aan dat alle benodigde middelen beschikbaar zijn. ,,Het enige wat we nodig hebben zijn enthousiaste vrijwilligers.” Uiteraard vindt alles plaats met inachtneming van de geldende maatregelen.

BT geeft aan dat na de actie Hardinxveld een heel stuk schoner zal zijn. ,,Bovendien krijgt u een prachtige kans om in contact te komen met de vrijwilligers van BT. Een unieke kans. Uiteraard hopen we daarbij dat u besmet raakt met het enthousiasme dat deze club kenmerkt. Want die blauwe hesjes zijn er in alle maten. Dus als u zich tevens aanmeldt zal vrijwilliger, dan kunt u snel opgenomen worden bij deze fijne club.” 

Aanmelden: a.noppert@buurttoezichthg.nl, 06-57848110.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie