Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam verkeersveiliger

30 april 2021 om 19:31 Verkeer en vervoer

H’VELD-G’DAM Hardinxveld-Giessendam wordt verkeersveiliger. Op verschillende plekken in het dorp neemt de gemeente Hardinxveld-Giessendam maatregelen om het wegennet veiliger te maken voor het dagelijks verkeer.

Wethouder Theo Boerman is verheugd over de maatregelen. Hij vertelt: ,,Als wethouder verkeer kan ik hier alleen maar blij om worden. We doen ons best om Hardinxveld-Giessendam steeds weer een stukje verkeersveiliger te maken. Bijvoorbeeld via verkeerprogramma’s voor scholieren. En nu via aanpassingen aan het wegennet. Op naar een snelle uitvoering van alle maatregelen zou ik zeggen. Daarom zijn we deze week gestart met aanpassen van de rotonde aan de Peulenlaan.”

MAATREGELEN Bij de afritten A15 (Nieuweweg) zien weggebruikers voetgangers en fietsers nogal eens over het hoofd. Om de verkeersveiligheid te vergroten verhogen ze de voetgangersoversteekplaatsen en fietsoversteken. Verkeer vanaf de A15 moet zo vaart minderen.

Ook op de Rotonde bij de op- en afritten A15 (Peulenlaan) zien weggebruikers voetgangers en fietsers al snel over het hoofd. Om de verkeersveiligheid te vergroten verhoogt de gemeente ook hier de voetgangersoversteekplaatsen en fietsoversteken. Met name verkeer vanaf de A15 moet zo vaart minderen.

Aan de Bellefleur liggen twee scholen. Verkeer rijdt daar vaak te hard. Door de verkeersdrempel die ze daar aanbrengen gaat de snelheid omlaag.

Bij de Jonathan wordt het via een uitritconstructie duidelijker voor weggebruikers hoe de voorrang met de Schapedrift is geregeld.

De Rijksoverheid maakt via de Regeling stimulering verkeersveiligheidsmaatregelen deze aanpassingen van de wegen mede mogelijk.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie