Afbeelding

LeerWerkMarkt 2023: Ontdek Je Toekomst op 5 oktober in Sliedrecht

17 september 2023 om 07:32 Onderwijs

SLIEDRECHT Ben je op zoek naar ander werk, een opleiding of wil je jezelf omscholen? Zoek je mogelijkheden om je carrière een nieuwe impuls te geven? Dan nodigt het Leerwerkloket je van harte uit voor de LeerWerkMarkt 2023, die op donderdag 5 oktober plaatsvindt in Sliedrecht.

Dit jaar wordt er een bijzondere mijlpaal gevierd, namelijk het 10-jarig bestaan van de LeerWerkMarkt, oftewel #LWM10. Deze tiende editie gaan we terug naar hoe het 10 jaar geleden begon, door volledig de focus te leggen op leerwerktrajecten en opleidingen.

De LeerWerkMarkt is een unieke gelegenheid om zo’n 70 opleiders en leerbedrijven op één plek te ontmoeten. Geen lange studiegidsen of eindeloze vacaturelijsten, maar direct in gesprek gaan met experts om informatie te krijgen over de mogelijkheden. Iedereen die op zoek is naar onderwijsmogelijkheden, loopbaanadvies en nieuwe carrièrekansen is van harte welkom. Voor degenen die nog zoekende zijn, is er bij de LeerWerkMarkt een looproute opgesteld om te helpen ontdekken welke paden het beste bij hen passen. Loopbaanadviseurs staan klaar om informatie te verstrekken over alle aspecten van Leren en Werken, waaronder de arbeidsmarkt, financiële regelingen en sollicitatie-ondersteuning.

GROEI EN ONTWIKKELING VAN DE LEERWERKMARKT 

Ricardo Choenni, projectmanager van Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden, is sinds de oprichting betrokken. ,,We begonnen met bijna niets, een eenvoudige opzet. Maar we zagen de groei en ontwikkeling van de LeerWerkMarkt en hoe deze een verschil maakte in het leven van mensen. Gelukkig konden we altijd rekenen op hulp van onze partners zoals UWV, Avres, ROC Da Vinci, SBB, de vakbonden en het regionaal mobiliteitsteam, zonder hen was het ons nooit gelukt.”

De LeerWerkMarkt werd in 2013 gelanceerd met als doel (bij)scholing te stimuleren bij zowel jong als oud. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een jaarlijkse mijlpaal die het belang van Leven Lang Ontwikkelen benadrukt. In de afgelopen 10 jaar heeft de LeerWerkMarkt verschillende gedaantes aangenomen, zoals een banenmarkt, speeddates, vacaturemodeshow, werkgevers die solliciteren bij werkzoekenden, workshops voor werkgevers en een speciale virtuele editie tijdens de coronapandemie. Daarbij zijn er bijzondere sprekers geweest zoals onder andere Fred Teven, voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. De kern blijft echter gericht op het bevorderen van bijscholing, het verbinden van werkzoekenden met relevante opleidingsmogelijkheden en het creëren van duurzame loopbaankansen.

Ben jij erbij? Meld je dan aan via:

https://regioav.leerwerkloket.nl/LWM10 of https://drechtsteden.leerwerkloket.nl/LWM10

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie