Hardinxveldse volleyballers zijn klaar om te knallen in de competitie
Hardinxveldse volleyballers zijn klaar om te knallen in de competitie GerbenProductions

OKK’70 Heren 1 is klaar voor de competitiestart

19 september 2023 om 01:50 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 16 september stond voor OKK’70 Heren 1 het laatste voorbereidingstoernooi op het programma. De mannen namen het deze dag in Tilburg op tegen drie Brabantse ploegen. De dag begon gelijk met een klapper tegen Hands Up heren 1, de nummer vijf uit de tweede divisie van afgelopen seizoen. In de voorbereiding is er één keer eerder tegen een tweede divisieteam gespeeld, waar onder lastige omstandigheden nipt werd verloren. De mannen waren er dan ook op gebrand om deze keer wel te laten zien dat ze niet onder doen voor een tweede divisieteam. 

De eerste set werd scherp begonnen, waar veel aanvalsgeweld bij aan te pas kwam. Door de hoge dreiging van de middenaanvallers Jesse Maasland en Jonathan Heijting kregen de buitenaanvallers grote kansen om te scoren bij de ontregelde verdediging van de tegenstander. De eerste set werd vrij overtuigend gewonnen door de Hardinxveldse ploeg met een setstand van 25-20. De tweede set kwam de ervaring van Hands Up meer om de hoek kijken en kreeg OKK’70 het lastig met bekeken geplaatste ballen. Echter was libero Stan den Ouden niet van plan aan om hier aan mee te werken. Hands Up kreeg het simpelweg niet voor elkaar om de bal zomaar op de grond te krijgen, waardoor ook deze set met een eindstand van 25-23 in het voordeel van OKK’70 beslist werd. Een 2-0 winst tegen een tweede divisieteam uit de bovenste regionen was hiermee een feit.

In de tweede wedstrijd stond voor het eerst in de voorbereiding een team uit de eigen competitie aan de andere kant van het net. Volley Tilburg is voorgaand jaar op de tiende plaats in de derde divisie geëindigd. Met het vertrouwen na de overwinning op Hands Up vlogen de mannen uit de startblokken. Het was al snel duidelijk dat Volley Tilburg weinig had in te brengen tegen het Hardinxveldse servicegeweld. Nadat Michel en Martijn de Bruijn klaar waren met serveren stond er al een 15-3 (!) voorsprong op het scorebord. Deze set werd met verzorgd spel uitgespeeld, met een eindstand van 25-10 tot gevolg. De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste. Met iets meer slordigheden in het spel van OKK’70 eindigde deze set met een stand van 25-14 in het voordeel van de Hardinxveldse mannen.

Over de laatste Tilburgse tegenstander op dit oefentoernooi was iets minder bekend. De mannen moesten wel weer even op scherp gezet worden, want al snel stond er een 3-9 achterstand op het scorebord. Stan greep het team wederom bij de hand, waardoor de achterstand snel werd omgebogen in een voorsprong. De eerste set eindigde met een stand van 25-21 in het voordeel van OKK’70, waarna ook de laatste set met hetzelfde puntenverschil eindigde. 

Na een drukke voorbereiding waarin wel 9 oefenwedstrijden zijn gespeeld zijn de heren van OKK’70 Heren 1 helemaal klaar voor de competitie. Waar Dames 1 zaterdag om 15.00 hun eerste wedstrijd in de Promotieklasse gaan spelen, mag Heren 1 om 17.00 in de Wielewaal laten zien waar ze op dit moment staan. De eerste tegenstander is promovendus Flits Heren 1 uit Papendrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie