Volleybalvereniging OKK'70
Volleybalvereniging OKK'70 Muninn Media

OKK’70 Heren 1 herpakt zich en pakt de volle buit tegen Zundert

31 januari 2023 om 00:36 Sport Deel je nieuws

Na een matige wedstrijd in Rotterdam vorige week, mochten de mannen van OKK’70 afgelopen vrijdag weer aantreden in De Wielewaal. Dit keer stond de nummer 11 Zuvo Heren 1 uit Zundert op het programma. Bij het aantreden van de Brabantse heren viel gelijk één speler in het bijzonder op. Dit was een sterke ervaren speler die de mannen in de voorbereiding op het seizoen al eens eerder tegen waren gekomen bij een oefentoernooi in België. De uitwedstrijd tegen Zuvo werd moeizaam met 3-2 gewonnen. Dit team moest deze avond dus zeker niet onderschat worden, ondanks dat ze ‘maar’ op de elfde plaats staan. Tegen teams uit de onderste regionen hebben de heren het namelijk vaak lastig door het rommelige spel van de tegenstanders.

De eerste set liet OKK’70 gelijk zien over meer kwaliteiten te beschikken dan de tegenstander. Met name op de buitenkanten werd er door het snelle spel van spelverdeler Michel de Bruijn veel gescoord. Vaak werd er direct gescoord, maar op de momenten dat de bal toch nog terug kwam stond libero Stan den Ouden zijn mannetje waarbij er geen bal meer op de grond leek te kunnen komen voor de Brabantse gasten. Toen Michel de Bruijn een prachtige serviceserie had neergezet, was het helemaal klaar voor Zuvo. De eerste set werd redelijk eenvoudig met 25-17 binnen gesleept.

De tweede set werd het sterke spel van de eerste set doorgezet. Sam van Selm was na twee weken afwezigheid weer fit genoeg om binnen de lijnen te komen voor de wederom sterk spelende Rens de Ruiter. In de tweede set had Zuvo nog steeds geen antwoord op het snelle spel van OKK’70. Met een hele ‘onverwachtse’ doortikbal van spelverdeler Michel werd deze set beslist in het voordeel van Hardinxveld: 25-16.

De derde set was nagenoeg een kopie van de tweede set. Met een service waar Zuvo totaal geen grip op kreeg werd deze set wederom eenvoudig uitgespeeld met een setstand van 25-15 in het voordeel van OKK’70.

In de vierde set kreeg de thuisploeg ineens een serviceserie tegen, die de normaal gesproken stabiele pass line even niet helemaal lekker onder controle kreeg. Dit resulteerde in een 11-13 achterstand. Tijd voor een time-out dacht coach Yann Speltincx. Het blijft nog steeds een groot raadsel wat hij hier gezegd heeft, want na deze time-out werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-14 door twee fantastische serviceseries van Martijn de Bruijn en Jesse Maasland.

4-0 overwinning op Zuvo, waar de nare nasmaak van vorige week gedeeltelijk mee is weggespoeld. De mannen staan door puntverlies van de concurrentie nu 10 punten los op de nummer 2. Aanstaande vrijdag staat om 21.15 de volgende (uit)wedstrijd op het programma tegen Sliedrecht Sport Heren 4 in De Basis. Dit team is in eigen huis dan wel met 4-0 verslagen en staan weliswaar 6e met 2 wedstrijden minder, maar op basis van verliespunten staan ze virtueel tweede. De gashendel zal vrijdag dan ook helemaal opengetrokken moeten worden om dit ervaren team nogmaals de baas te zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie