Afbeelding
Photo by Kanchanara on Unsplash

Hoe een klein bedrijf kan beginnen met het accepteren van Bitcoin Betalingen

Partnercontent

Het aantal kleine bedrijven dat crypto betalingen accepteert blijft groeien. Als uw onderneming nog moet beginnen, overweeg dan om het bitcoin era platform op te nemen in uw toepassing opties. Op die manier kan uw kleine bedrijf zijn concurrenten bijhouden.

Maar Bitcoin is ingewikkeld voor sommige mensen. Idealiter staat deze cryptomunt voor innovatie, en niet iedereen begrijpt hoe het werkt. De groeiende adoptie van deze digitale valuta door grote techbedrijven en betalingsverwerkers als PayPal is echter een cruciale motivator voor kleine bedrijven om deze munt te omarmen.

Maar het aannemen van Bitcoin Betalingen is meer dan een overlevingstactiek voor een klein bedrijf. Het is een manier om de bedrijfsefficiëntie te verhogen. Bitcoin adopteren kan uw startup onder andere voordeel opleveren met:

Aantrekken van nieuwe, technisch onderlegde klanten

Veiligheid bevorderen met de decentralisatie van Bitcoin

Snellere betalingen garanderen

Verlagen van de transactiekosten voor betalingen

Afschaffen van terugboekingskosten die de bedrijfswinsten drukken

Toch hebben Bitcoin Betalingen hun nadelen. Zo kan het aanvaarden van Bitcoin Betalingen uw bedrijf blootstellen aan cyberaanvallen. Ook kan de volatiliteit van deze virtuele munt uw kleine onderneming met verliezen opzadelen. Maar u kunt dergelijke risico’s tot een minimum beperken door de juiste aanpak te kiezen bij het accepteren van Bitcoin Betalingen.

Stappen voor het accepteren van Bitcoin in uw kleine bedrijf

Idealiter zou het accepteren van Bitcoin Betalingen eenvoudig moeten zijn als u deze stappen volgt.

Zorg voor een Bitcoin Portefeuille: U weet al dat u een crypto-portefeuille nodig heeft om Bitcoin Betalingen aan te nemen. Zet daarom een crypto-portefeuille op om Bitcoins te gaan aannemen. Een digitale portefeuille is als een bankrekening waarmee u digitaal geld kunt ontvangen en versturen. U kunt een Bitcoin- of een multi-crypto-portefeuille gebruiken als u andere cryptomunten wilt meenemen. Houd rekening met betaalbaarheid, ondersteunde cryptovaluta, veiligheid en integratie met andere applicaties om de beste crypto portefeuille voor uw kleine bedrijf te kiezen.  

Integreer Bitcoin Betalingen op uw bedrijfswebsite: Integreer deze betaaloptie in uw bedrijfswebsite nadat u een Bitcoin-portefeuille hebt opgezet. Als uw onderneming op een platform als Shopify draait, kunt u een plug-in installeren waarmee u Bitcoin Betalingen kunt verwerken. Of creëer een Bitcoin-betaling gateway. Afhankelijk van uw crypto-processor, kunt u verschillende methoden gebruiken, waaronder facturen en betaalknoppen.

Bescherm uw bedrijf tegen de nadelen van Bitcoin: U wilt de waarde en veiligheid van uw Bitcoin behouden als u betalingen doet in deze digitale valuta. Stel daarom een mechanisme in om Bitcoins om te zetten in contant geld om de risico’s van winstderving door de volatiliteit van Bitcoin te verminderen. U kunt bijvoorbeeld een betalingsverwerker als BitPay gebruiken om uw Bitcoins automatisch om te zetten in fiatgeld. Op die manier kunt u het volatiliteits probleem elimineren dat de waarde van uw cryptomunt kan verlagen. Ook kunt u direct contact met Bitcoin vermijden. Om dit te doen, kunt u klanten laten betalen via PayPal of een andere betalingsverwerker die Bitcoins accepteert.

Belangrijke overwegingen voor kleine bedrijven alvorens Bitcoin Betalingen te accepteren

Niet elke klant is bekend met Bitcoin. Overweeg daarom uw prospecten en klanten te vertellen dat u Bitcoin Betalingen accepteert. Maak u ook vertrouwd met deze digitale munt om klanten die om meer details vragen, voor te lichten.

Kies bovendien de geschikte Bitcoin Betalingsverwerker of het platform om uw digitale tokens om te zetten in geld. Kies bijvoorbeeld een locatie met lage verwerkingskosten. Gebruik ook een platform waarmee u Bitcoin sneller kunt omzetten in geld om te voorkomen dat u geld verliest aan de volatiliteit van Bitcoin.

Doe onderzoek ten slotte de wetten die de cryptovaluta Sommige overheden staan hun burgers niet toe om met deze cryptomunt te handelen. Begrijp daarom de wetten van uw land met betrekking tot Bitcoin om juridische problemen te voorkomen.

advertentie
advertentie