Afbeelding
Foto: Pixabay

Bedrijven moeten zich onderscheiden om op te vallen

15 december 2023 om 14:35 Partnercontent

In sommige branches is sprake van moordende concurrentie. Als je dan als bedrijf het hoofd boven water wilt houden dan moet je soms ver gaan. Natuurlijk kun je je prijzen nog verder omlaag doen. Maar dan loop je het risico dat de kosten hoger zijn dan de baten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt je wel op een positieve manier proberen te onderscheiden. Natuurlijk doe je dat door goede producten of diensten te leveren en te staan voor uitstekende service. Maar je moet eerst wel de klanten naar jouw bedrijf zien te lokken. Daar zijn verschillende manieren voor.

Lokale naamsbekendheid

Met relatief lage kosten kun je je lokale naamsbekendheid vergroten. Je kunt relatiegeschenken bedrukken met jouw bedrijfsnaam of logo en deze uitdelen. Dat kan in je zaak, maar ook tijdens een evenement. Je kunt bijvoorbeeld een lokale sportclub of een evenement zoals een feestweek sponsoren. Daarbij kun je dan giveaways uitdelen zoals stickers of ballonnen voor de kinderen. Maar ook pennen en aanstekers zijn erg populair. Hiermee zorg je er hopelijk voor dat de ontvanger zich jouw bedrijf herinnert als hij een product of dienst nodig heeft dat jij kunt leveren. Als je je producten ook verstuurt, bijvoorbeeld via een webshop, dan kun je dit soort giveaways natuurlijk ook als extraatje in het pakket stoppen. Mensen houden ervan om verrast te worden. Dat hoeft echt niet met een duur cadeau, het gebaar alleen al wordt vaak enorm gewaardeerd.

Laat je zien in je dorp of stad

Naast BIC aanstekers bedrukken met je logo kun je natuurlijk nog veel meer doen om ervoor te zorgen dat iedereen weet van jouw bedrijf. Als er een evenement wordt georganiseerd dan zorg je dat jij erbij bent. Met een stand of een spandoek waarop staat dat jouw bedrijf één van de sponsors is. Als de plaatselijke muziekvereniging een loterij organiseert dan kun je een prijs beschikbaar stellen. Dit wordt dan op de verkochte loten vermeld, zodat iedereen jouw bedrijfsnaam voorbij ziet komen. Het is ook altijd heel positief als je iets doet voor de jeugd. Sport en spel doen het daarbij heel goed. Als er op Koningsdag iets moet worden georganiseerd dan kun je je als sponsor aanmelden om hier een bijdrage aan te leveren.

Gebruik internet op de juiste manier

We kunnen in de 21e eeuw niet meer om het internet heen. Er zijn nog maar weinig huishoudens die op geen enkele manier online actief zijn. Hier liggen dus veel kansen voor je bedrijf. Natuurlijk heb je een eigen website waar klanten kunnen kennismaken met jouw producten en diensten. Ze kunnen er een bestelling plaatsen of een offerte aanvragen. Als je jouw klanten en opdrachten vooral online moet binnenhalen, dan is het zeker het overwegen waard om online te adverteren, bijvoorbeeld via Google. Je kunt dan jouw website bovenaan de zoekresultaten laten plaatsen, of je kiest voor een banner die wordt getoond bij het bezoeken van websites die voor jouw toekomstige klant relevant zijn. Op die manier vergroot je de kans dat iemand jouw website bezoekt en hopelijk niet alleen rondkijkt maar ook een bestelling of opdracht plaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie