Impressie van het buitenbad.
Impressie van het buitenbad. gemeente Hardinxveld-Giessendam

Plannen buitenbad stap verder

Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM De initiatiefnemers achter de ontwikkeling van het buitenbad hebben donderdag een nieuwe update gegeven over de stand van zaken rond het buitenterrein van De Duikelaar.

door Ward den Besten

Het gebied wordt grofweg in tweeën opgeknipt. Zo komt er pal achter het binnenzwembad de ligweide met daarbij een groot bassin van 25 bij 12 meter en een kinderbad. En in het noordelijk deel van het plangebied komt een klein bedrijventerrein. Daar verrijzen onder andere bedrijfsruimten en een sportcafé, dat mogelijk ook weer deels zal aansluiten op het buitenbadterrein.

Het bedrijventerrein is vooral bedoeld om de plannen financieel aantrekkelijk te maken. Het sportcafé is in de jongste plannen wel kleiner ingetekend dan in eerste instantie de bedoeling was. Dat komt omdat er anders te weinig ruimte is voor voldoende parkeergelegenheid.

ENTHOUSIAST Volgens Pim Muller, die samen met Wim van Dijk aan de plannen werkt, zien de sportverenigingen in de buurt, zoals Vriendenschaar en VV Hardinxveld het bijbehorende sportcafé niet als een bedreiging voor hun kantine. Zij zijn volgens hem juist enthousiast vanwege de komst van extra parkeergelegenheid. Het sportcafé komt vlak ten noorden van het bestaande zwembadgebouw te liggen. Daartussen zal de ingang komen van het buitenbadterrein. Die is apart van de ingang van het binnenbad, omdat ,,een gecombineerde toestroom niet praktisch en wenselijk is’’, aldus Muller. De ondernemer denk dat op de ligweide mogelijk ook nog plaats is voor zonnepanelen. ,,Het realiseren van voldoende schaduwplekken gaan we doen door bestaande bomen zoveel mogelijk te behouden’’, legt Muller uit.

Ook wordt extra groen geplaatst en komen er de ,,nodige parasols’’, maar hij wil tegelijk kijken ,,of we zoveel mogelijk zon kunnen behouden’’. En het schuine talud van het afvalbrengstation, dat achter het zwembad ligt, kan volgens Muller ,,perfect’’ worden gebruikt voor de ligweide. Wanneer het buitenbad weer open zal gaan, is niet bekend.

advertentie