Afbeelding
Google Maps

Hoofdkantoor Fien Wonen gaat eind dit jaar open

6 juni 2020 om 11:03 Wonen

H'VELD-G'DAM Het hoofdkantoor van woningbouwcorporatie Fien Wonen gaat eind dit jaar weer open. Uit onderzoek is gebleken dat het gebouw aan de Rijnstraat weer veilig is voor gebruik. De woningcorporatie wil het pand nu eerst verbouwen. Zo komen er onder andere appartementen in voor mensen met autisme.

Het hoofdkantoor werd in november 2017 ontruimd nadat er twijfels waren ontstaan over de veiligheid van de vloerconstructie van het gebouw. Dat was naar aanleiding van het gedeeltelijk instorten van de parkeergarage bij vliegveld Eindhoven die nog in aanbouw was. Daar werd dezelfde constructie gebruikt.

Eind vorig jaar kondigde Fien Wonen aan dat het een proefbelasting ging laten uitvoeren om aan te kunnen tonen dat het gebouw veilig is. Onderzocht werd of de vloeren de belasting voor kantoor en wonen kan dragen. Dat gebeurde met watertanks die ze op verschillende plekken in het gebouw vol lieten lopen met water. Er waren 18 gevarenzones aangewezen die tijdens de test allemaal veilig bleken.

,,Dit traject is gelukkig positief afgerond en ook goedgekeurd door de gemeente'', aldus de woningcorporatie. ,,Het ontruimen van het kantoor is voor Fien Wonen ook een gelegenheid geweest om na te denken over de invulling van het kantoor. Het kantoor was voor de omvang van de organisatie eigenlijk te groot.''

Fien Wonen was al langere tijd in gesprek met het ouderinitiatief Place4me over het creëren van huisvesting voor mensen met ASS (autismespectrumstoornis). De woningcorporatie had daarvoor haar pijlen in eerste instantie gericht op het grasveld aan de Stationsstraat, tegenover het treinstation. Om uiteenlopende redenen is het daar nooit van gekomen.

Nu wil Fien Wonen de appartementen realiseren op de eerste en tweede verdieping van het eigen hoofdkantoor. Het gaat in totaal om tien woningen. De begane grond blijft functioneren als kantoor.

Dinsdag 16 juni tekenen Place4me en Fien Wonen een samenwerkingsovereenkomst. Dan vindt ook de ondertekening plaats voor de verbouwing van het hoofdkantoor, die door BM van Houwelingen wordt uitgevoerd. De Hardinxveldse aannemer was ook betrokken bij het onderzoek naar de vloerbelasting.

,,Er staat ons nu niets meer in de weg om dit project te laten starten'', aldus de woningcorporatie. ,,Het is de bedoeling om net voor de zomer te starten met de realisatie en naar verwachting leveren we het project eind 2020 op.'' Dan gaan ook de deuren van het kantoor weer open.

advertentie
advertentie