Kleertjes & Zo denkt met klanten mee.
Kleertjes & Zo denkt met klanten mee. Suzanne Heikoop
Advertorial

Kleertjes & Zo komt bij je thuis

18 maart 2021 om 07:32 Zakelijk

H’VELD-G’DAM De laatste resten van het pand aan het Peulenplein worden geruimd, maar Kleertjes & Zo is niet weg uit het dorp. Yvonne van Wijngaarden zet de bedrijfsactiviteiten door via een webshop, showroom en (digitale) hulp aan huis. ,,Het is een nieuwe koers, maar we blijven onze klanten bedienen met babykleding en beenmode voor het hele gezin!”

Stel; bij goede bekenden is een kleine geboren, maar er is nog geen cadeau in huis en de winkels zijn nog maar beperkt open. Yvonne van Wijngaarden van Kleertjes & Zo biedt de uitkomst. ,,Sinds 2013 hebben we een webshop en die is sinds het sluiten van de winkel alleen maar gegroeid. Nu snap ik dat het lastig is om sommige dingen online te bestellen. Daarom bieden we de mogelijkheid om te bellen of te videobellen. Als ik een bepaalde opdracht krijg, bijvoorbeeld ‘kleertjes meisje, maat 62’, pak ik alles uit de showroom en kom ik thuis langs. De rollen inpakpapier gaan mee, dus er wordt gelijk een mooi kraamcadeautje van gemaakt. Zo regelen we dat.”

KOERS IN DE TOEKOMST De winkel aan het Peulenplein moest ruimte maken voor de bouw van een supermarkt. ,,Dat is op een keurige manier gegaan, de supermarkt was een prettige partij om mee samen te werken en we zijn er beide goed uitgekomen. Ik moest wel nadenken over de koers in de toekomst. Het vinden van een nieuw winkelpand bleek lastig. Daarom is de webshop nu de hoofdactiviteit geworden. We willen de mensen die niet zo vaardig zijn met internet of iets gewoon ook willen voelen echter ook nog van dienst zijn. Daarom gaan we ook vrijblijvend bij mensen thuis langs. Pas had iemand bijvoorbeeld een begrafenis. De dag voor de uitvaart kwam ze erachter dat de voorraad panty’s nu op was. We hebben het assortiment donkere beenmode ingepakt en zijn dezelfde dag nog langs gegaan. We zijn uit op persoonlijk contact met de klant en zo kunnen we iedereen optimaal van dienst zijn.”

Kleertjes & Zo denkt met klanten mee. ,,Soms wordt er wel eens een pakje met maillootje besteld en denk ik: die andere kleur past er toch veel beter bij? Dan bel ik de klant meestal even op om te adviseren. We videobellen of ik stuur een foto via de e-mail of app, waarbij ik kan laten zien wat we in huis hebben en de klant op die manier de kleding uit kan zoeken.” Yvonne stond ook regelmatig op verkopingen. ,,Dat kan nu even niet, maar voor kerken en verenigingen is er een alternatief. Ze krijgen bestelformulieren en delen die uit. Per paar sokken of panty wordt dan 1 euro aan het gekozen goede doel geschonken.” Kleertjes & Zo heeft ook een winkel in Dordrecht. ,,Op het Leerpark hebben we een verkooppunt met leuke outlet, babykleding en beenmode van merken als Marianne, Feetje, Condor, Gymp, Levv en Oroblu, gekoppeld aan een school. Vrijwilligers runnen de winkel daar samen met leerlingen.”

Kleertjes & Zo: Buitendams 533 achterom. Woensdag tot en met vrijdag staat Yvonne klanten te woord. Winkel: Max Gootelaan 56 in Dordrecht, doordeweeks open van 09.00 tot 12.00 uur, www.kleertjesenzo.com, 06-36298426.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie