Barbier Rik van den Hil en kapster Michelle de Haas-Wink in de nieuwe kapsalon Total Look in Hardinxveld.
Barbier Rik van den Hil en kapster Michelle de Haas-Wink in de nieuwe kapsalon Total Look in Hardinxveld. Suzanne Heikoop

Nieuwe kapsalon Total Look opent in Hardinxveld

25 februari 2021 om 07:21 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Als kapper een nieuwe zaak openen in coronatijd. Michelle de Haas-Wink durft het aan en staat te trappelen om de deuren te mogen openen. Total Look heeft, naast het standaard kappersaanbod, ook een barbier en een (hoofd)huidspecialist in huis. Daarmee zijn ze uniek in de regio.

,,Vanaf mijn vijfde wist ik al dat ik kapper wilde worden en ook het ondernemerschap trok me van jongs af aan”, vertelt Michelle in haar nieuwe zaak aan de Peulenstraat. ,,Toen ik 22 was, realiseerde ik beide. In 2002 opende ik Total Look Arkel, samen met een compagnon. Na een tijdje stortte ik me op het kappersonderwijs, ik draaide grote projecten, examineerde bij kappersexamens en ontwikkelde opleidingen. Het ondernemerschap bleef echter trekken; ik kocht Total Look terug en kreeg naast Arkel ook een winkel in Streefkerk. Wegens persoonlijke omstandigheden moest ik beide salons verkopen en de afgelopen anderhalf jaar heb ik bij mensen thuis geknipt. Tot ik hoorde dat het achterste pand van André Vlot te koop stond. Ik ken de eigenaar en de koop was zo rond. Ik woon in Hardinxveld en heb een zoontje van 1, dus het is perfect om maar drie minuten van de zaak te wonen.”

Barbiers zijn in de dorpen in opmars

Michelle gaat deze vestiging iets anders aanpakken door samenwerking met barbiers. ,,Ik kende Rik van den Hil al. Hij is echt een goede barbier en heeft in Den Bosch gewerkt, maar had lokaal nog niet echt een podium. Barbiers zijn al jaren te vinden in steden, maar de dorpen zijn in opmars. Daarom huurt hij een stoel bij Total Look en zullen we hopelijk meer barbiers op gaan leiden. Rik knipt op vrijdag, zaterdag en twee avonden, voor de overige dagen heb ik nog een barbier, twee leuke meiden en een stagiaire. Ik vind het belangrijk om mensen op te leiden en hen een toekomst te bieden. Als het goed is, staan we straks met zo’n zes parttimers in de zaak, maximaal drie tegelijk.”

HUID- EN HAARPROBLEMEN In de afgelopen jaren is Michelle ook gespecialiseerd in (hoofd)huid- en haarproblemen. ,,Ik ben daarvoor opgeleid door onder andere dermatologen. Voor consulten is een aparte ruimte met eigen ingang ingericht, waardoor klanten een rustige en vertrouwde plek krijgen.” Vooral mensen met psoriasis, eczeem en haaruitval door ziekte hebben baat bij de behandelingen. ,,Met gerichte behandelingen kunnen we de huid rustiger krijgen. Mensen die haaruitval hebben door bijvoorbeeld chemotherapie, kan ik helpen met het stimuleren van de eigen haargroei. Vaak is de groep met huid- en haarproblemen ook gebaat bij lichamelijke balans. Daarom coach ik mensen graag gedurende het hele traject. Het is ook een cirkel; als je haar goed zit, voel je je lekker en als je je lekker voelt, zit je haar meestal goed. Total Look staat voor betaalbare kwaliteit in een toegankelijke, gezellige sfeer.”

Dames, heren en kinderen kunnen bij Total Look terecht voor knippen, scheren, wassen, föhnen en kleuren, permanent en watergolf, bruids- en feestkapsels en visagie, extensions en (hoofd)huid – en haarproblemen.

Total Look - Peulenstraat 219 in Hardinxveld - 0184 635218 – Online boeken op www.totallook.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie