In een spannende wedstrijd verliezen de River Trotters heren van Binnenland uit Barendrecht. Richard van Hoek Fotografie

Verlies River Trotters heren, winst dames

7 december 2022 om 12:13 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen zaterdag speelden de heren van River Trotters in Hardinxveld-Giessendam tegen Binnenland MSE 1 uit Barendrecht. De River Trotters draaien, net als Binnenland, bovenin de Eerste Divisie mee, dus op papier moeilijke wedstrijd.

De Hardinxveldse heren startten slecht en kwamen al snel 0-7 achter. Het eerste kwart werd afgesloten met 11-23 voor de bezoekers. In het tweede kwart werd de lijn van de eerste 10 minuten doorgezet. De verdediging van Binnenland stond als een huis en ze ze liepen uit tot een maximale voorsprong van 19 punten en gingen ze rusten met een tussenstand van 26-42.
In het derde kwart kwamen de River Trotters eindelijk goed los en ze kwamen steeds dichterbij. Stand derde kwart: 50-54. De laatste 10 minuten konden de River Trotters het net niet doorzetten. De Hardinxveld-Giessendammers werden op afstand gehouden en verloren uiteindelijk de spannende wedstrijd met 57-68.

DAMES Afgelopen weekend moesten de Oudcomb River Trotters-dames zich melden in Sportzaal Houtkwartier in Leiden. Hier moesten zij een basketbalwedstrijd spelen tegen de nummer 6 in de competitie. Aangezien de Rivertrotters-dames 2e staan in deze competitie, wisten ze dat het een pittige wedstrijd zou worden.

Het eerste kwart begon dus ook redelijk stroef; er werden niet veel punten gemaakt. Aan het begin van het 1e kwart ging het redelijk gelijk op, maar de 2e helft van dit kwart kreeg River Trotters meer kansen dan Leiden. Hierdoor werd het 1e kwart beëindigd met een voorsprong van 12 punten.

Het 2e kwart begon weer sterk voor de River Trotters weer sterk. Ze wisten de voorsprong te behouden.

De 2e helft gaat het iets minder voorspoedig voor de Hardinxveldse dames. Er werd onder het bord aardig wat fouten door de vingers gezien, waardoor er frustratie bij de spelers ontstond. Dit kwart werd afgesloten met een minimale voorsprong van 1 punt (46-47).

Het laatste kwart worstelden de River Trotters dames zich door de wedstrijd heen. Ze maakten nog goede scores, terwijl ze de verdediging zo dicht mogelijk hielden. Hierdoor werd uiteindelijk een overwinning behaald: 48-55.