Afbeelding
River Trotters

Heren River Trotters veroveren tweede plaats na winst in Vlissingen

22 januari 2023 om 18:50 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Met een goed anderhalf uur door het grauwe en mistige Zeeland rond kwamen de heren zaterdagavond aan bij de klassieke sporthal Baskensburg. De karakteristieke houten vloer, de stalen tribunes en oude verlichting ademen nog de basketball historie die hier op topniveau werd gespeeld. De Zeeuwen spelen al jaren weer mee in de eerste divisie, maar slagen er niet in om bovenin mee te draaien. Al zijn ze een harde noot om te kraken vanwege hun lengte, ervaring en de omstandigheden in die klassieke sporthal vragen aanpassingen van het spel. Hierbij kwam er deze wedstrijd op het laatste moment een inval scheidsrechter aan te pas van een minder ervaren niveau, wat vraagt dat je als groep vooral op eigen kracht moet draaien.

Na de winst vorige week tegen Biks Shots deed de Oudcomb selectie goede zaken in de competitiestand, bij winst op de Zeeuwen is de tweede plek gedeeld een feit, maar op aantal gespeelde wedstrijden in het voordeel op de rest. Waar River Trotters hierin de verwachte favoriet is, kwam het direct sterk uit de startblokken met een 11-2 run gedragen door een onstopbare Leron Esajas. De schoten van buitenaf vielen direct en verdedigend stond het zoals vertrouwd potdicht.

Vlissingen draait op een paar sleutelspelers, Benjamin Steenbeek een wendbare center zorgt voor wat vertrouwen en met de veelzijdige boomlange forward Thijs Beumer die met een aantal blocks de Hardinxvelder wist af te remmen, eindigde het eerste kwart met 11 - 20.

Interim coach Jaap van Gelder kon weer beschikken over Chris den Boer, die wel wat minuten verdiende na vorige week, en ijzersterk vanaf de bank kwam. Het tweede kwart liepen de Trotters verder uit, Fabio schoot met scherp en de wedstrijd leek met een tussenstand van 17 -31 al snel beslist, maar dat liep even anders. Het scorebeeld begon gelijk op te lopen door een paar toevallige treffers en bijzonder fout calls in het voordeel van de Zeeuwen. Inclusief een rust buzzer beater driepunter gaf aan dat deze wedstrijd nog niet bepaald was. 29 - 42, grote pauze.

Het beruchte derde kwart was al even vergeten, helaas kwam dit zeer onverwacht toch naar boven bij de heren Trotters. Voor een periode van 8 minuten zat werkelijk alles tegen. Een deksel op de ring, balverlies, verdedigend een gatenkaas. En al niet te spreken over arbitrale besluiten in diezelfde periode, 8 - 0 foutenlast in een fysieke wedstrijd maakte de coaches genoodzaakt door te wisselen en bepaalde spelers in bescherming te nemen. Vlissingen steelt het momentum en pakt de voorsprong met 49-48, en drukte door tot 51 punten. Time Out! Rust, organisatie en paar scores zouden fijn zijn. Daar waren Chris en Dexter het ook mee eens, die de gehele sporthal Baskensburg tot zwijgen brachten met een partij scherpe schoten. Alsof er geen vuiltje aan de lucht was hadden de Trotters door het vierde kwart heen een 24 - 4 run naar het laatste eindsignaal. Ondanks dat Gillian en Leron er alsnog met 5 fouten werden afgefloten, stond het team voor elkaar klaar en hebben alle spelers gespeeld en gescoord. Alom een terechte eindstand van 55-75.

Als kers op taart verliezen Wyba en Binnenland dure punten waardoor River Trotters nog steviger op de tweede plaats is beland. En met minder wedstrijden gespeeld te hebben is gedeelde eerste ook voorzichtig te noemen. Komende zaterdag 28 januari komt Virtus uit Werkendam op bezoek om 19.00 uur in sporthal de Wielewaal. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie