Afbeelding
River Trotters

De basketbaldames River Trotters uit Hardinxveld winnen in Utrecht en laten dure punten liggen in Leiden

6 maart 2023 om 12:04 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Dit weekend hadden de basketbaldames van Oudcomb River Trotters een druk weekend. Vrijdagavond speelden ze in Utrecht tegen S.B.U. en zaterdagavond hadden ze een lastige wedstrijd in Leiden.

Vrijdag startte de wedstrijd met Karin, Marion, Lisanne, Bonéca en Joëlla. Ze weten elkaar goed te vinden waardoor ze mooie aanvallen lieten zien. Na een kleine voorsprong van 0-8 neemt S.B.U. een time-out. Na de time-out van Utrecht zagen de Hardinxveldse dames dat ze gaten lieten vallen verdedigend waardoor ook Utrecht wist te gaan scoren. Ze gingen de rust in met een voorsprong van 23-44.

Na de rust pakten ze het verdedigend goed op maar zijn ook nog wel eens stapjes te laat. Utrecht voelde waarschijnlijk dat er nog iets te winnen viel. Zij begonnen full court te verdedigen en de bank en het publiek begon hard aan te moedigen waardoor het leek dat het een spannende wedstrijd was. Even dachten de Oudcomb dames dit ook omdat de zenuwen naar boven kwamen. Maar na een time out van River Trotters kwam er weer een klein beetje rust in het spel. Uiteindelijk wisten de Oudcombdames te winnen met 64-83.

PITTIGE WEDSTRIJDEN TEGEN BS LEIDEN

Zaterdag stond er een pittige wedstrijd tegen BS Leiden op het programma. Van tevoren wisten de Hardinxveldse dames dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Het eerste kwart begon erg stroef, veel ballen maakten ze niet af waardoor ze begonnen met een achterstand. Het eerste kwart sluiten ze af meteen achterstand; 16-13.

Het tweede kwart begon niet scherp voor de River Trotters en de dames uit Leiden stonden gebrand om dit keer wel te winnen van de Oudcomb dames. Verdedigend stonden de Hardinxvelders niet goed waardoor er te grote gaten vielen. Ze gingen de rust in met een achterstand van 29-20.

Het derde kwart begon nog niet scherp genoeg. Maar na een time-out aan de kant van River Trotters werd er gewisseld van verdediging zodat ze scherper werden. Er werd hard gewerkt en ze maakten mooie acties richting de basket en deze vallen nu wel. De River Trotters sloten dit kwart af met een kleine achterstand van 40-35.

In het vierde kwart werd hard gewerkt en kwamen de Hardinxvelders voor te staan. Maar door een 3-punter aan de kant van Leiden werd het snel weer gelijk. Na een mooie actie van Marjoleine stonden ze weer met twee punten voor. Daarna nam Leiden een time-out waardoor zij weer wisten te scoren. Helaas lukte het de River Trotters dames niet meer om te scoren en Leiden wel, zij scoorden nog in de buzzer. Eindstand: 53-51.

Zaterdag spelen de dames thuis tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen om 17.00 uur in Sporthal de Wielewaal.