Afbeelding
JWvG

De basketballers van River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam veroveren koppositie

5 maart 2023 om 21:29 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voor aanvang van de wedstrijd tegen Arnhem Eagles delen de mannen uit Hardinxveld de eerste plaats met Wyba, die op moment van beginnen in Arnhem bezig zijn met de lastige thuiswedstrijd tegen Binnenland. De River Trotters beginnen goed tegen een wisselvallig team dat vooral hangt aan hun (2.12 m.) lange center en twee Spaanse guards.

De Oudcomb formatie beschikt over meerdere wapens en juist daar heeft de thuisploeg het moeilijk mee. Er komen drives van buiten, Leron begon sterk aan de wedstrijd en Chris en Noel pakken in de eerste helft twee driepunters mee. De voorsprong schommelt de hele eerste helft rond de 10 punten en met het rustsignaal staat er een voorsprong van 12 punten voor de uitploeg.

DERDE KWART

In het derde kwart is het een kleine run van de Eagles die het verschil weer terugbrengen tot 5 punten voor het opnieuw Chris is die met een driepunter weer lucht geeft. Dit is het startschot van een periode waarin de River Trotters compleet over de tegenstander heen lopen en de teller pas weer stopt op 18 punten verschil. (43-61) Zo makkelijk als er weggelopen werd, zo snel keert het spel. Eagles nemen wat opportunistische schoten die verrassend lang blijven vallen waardoor ze het verschil weer op 6 krijgen.

River Trotters nemen een time out en vanaf daar is het eenrichtingsverkeer. 57-63 wordt in de laatste 6 minuten omgezet in 62-85. Topscores van Leron (25), Olvainey (17), Chris (16). In Wijchen pakt Binnenland ondertussen de punten waar de Oudcomb formatie 2 punten los op de eerste plek komt.

Zaterdag 11 maart spelen de River Trotters voor het eerst in een paar weken weer thuis om 19:00 uur tegen BAL uit Weert in De Wielewaal.