Afbeelding
River Trotters

Hardinxveldse basketbalheren ontsporen Lokomotief en blijven koploper

19 maart 2023 om 18:55 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen zaterdagavond trad de Oudcomb Heren 1 formatie aan tegen het Rijswijkse Lokomotief. Om uitzicht te houden op de play-offs eind april blijven de Hardinxvelders aan zichzelf verplicht te winnen, terwijl de bezoekers als middenmoter precies niks te verliezen hadden, en het erom bekend stond altijd tot de laatste seconde door te vechten. In hun startopstelling was Martijn van Vliet de spelverdeler, ex-River Trotters jeugdtalent. De Hardinxvelders wonnen met 84-65.

Dat de koploper in de landelijke eerste divisie in goede vorm is was vanaf de eerste sprongbal al duidelijk. Met werkelijk een onstopbare Leron Esajas waar de ‘Loko-boys’ geen antwoord op hadden. Hij werd uiteindelijk topscorer met maar liefst 27 punten. De bezoekers kregen er naast wat vrije worpen in het eerste kwart geen enkele bal in. Met 19 - 7 door naar het tweede kwart waarin het door wisselen niet soepel verliep. Het leek er even op dat alles voor de bezoekers mee mocht zitten waardoor ze naar een ruststand 35- 28 terug in de wedstrijd leken te komen.

River Trotters ging terug naar de basis en minder risico’s nemen, zoals een terechte koploper ook moet kunnen laten zien, veerkracht. Zo organiseerden de Hardinxvelders het spel opnieuw en ondanks het vervelende fysieke spel van de bezoekers, werd al snel duidelijk wie de bovenliggende partij was. Met 62-42 het laatste kwart in werd de wedstrijd zonder risico’s uitgespeeld.

Zaterdag 25 maart is alle support om 20.00 uur in Barendrecht gewenst, waar de nummer drie Binnenland ook nog uitzicht houdt op een plaatsje bij de ‘final-four’. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 1 april om 19.30 uur in sporthal de Wielewaal.

advertentie
advertentie