Esther Klopt torent hoog boven de blokkering uit
Esther Klopt torent hoog boven de blokkering uit Rob Stout

OKK ‘70 dames 1 maakt zich klaar voor de (eerste) kampioenswedstrijd

20 maart 2023 om 14:29 Sport

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na een dikke 0-4 overwinning bij Next Volley Dordrecht afgelopen zaterdag, verzekerden de dames van OKK ’70 zich van het spelen van een kampioenswedstrijd. Komende vrijdagavond mag het in eigen huis gaan proberen om minimaal twee sets te winnen van directe concurrent Atak uit Waspik. In sporthal de Wielewaal start om 20.30 uur de eerste poging om kampioen te worden en zo de lang gekoesterde promotie te verzilveren. 

Tijdens de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag moest trainer/coach Roy Kroon weer creatief zijn met zijn opstellingen. Twee van de drie passer lopers, Hanna en Rachel, waren ziek en niet fit genoeg om mee te reizen naar het verre Dordrecht. Gelukkig waren Maaike, dames 2, en Alisha, meisjes A, bereid mee te gaan. In de eerste competitiehelft wist OKK met 4-0 te winnen, mede dankzij een thriller in de laatste set, waarbij Judith een gat van 8 punten dicht serveerde. Bij de uitwedstrijd was dit niet nodig gelukkig.

OKK startte de wedstrijd zoals we het hele seizoen al van hen zien: Serverend sterk en direct een grote voorsprong. Lotte bleek wederom niet te passeren en van de blessure van Amber zien ze ook al weken niks meer terug. Op eigen service was het dus goed op orde, alleen haperde de side-out nog her en der. Maar met 14-25 was er geen vuiltje aan de lucht.

Maaike bleek toch nog last van haar arm te hebben, welke ze enkele weken terug opliep tijdens de NOJK. Hierdoor moest diagonaal Marjolein het plekje in de pass overnemen en deed dit met verve. Een beetje onwennig qua positionering, maar eigenlijk waren de Hardinxveldse dames de enige in de zaal die doorhadden dat dit niet haar positie was. Zij bediende de spelverdeelsters prima, waardoor de aanvallers weer naar hartenlust konden aanvallen. OKK was scherp en vastberaden geen set te verliezen. Met 23-25, 21-25 en 11-25 werd het snel duidelijk: Volgende week kunnen zij kampioen worden.

Het belooft een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden. Een kampioenswedstrijd in de eigen Wielewaal tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Een mooier affiche is er niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie