Coach Roy Kroon beleeft hoogtijdagen met OKK 70
Coach Roy Kroon beleeft hoogtijdagen met OKK 70 Rob Stout

Bekerfinale voor OKK ’70 dames 1

20 februari 2023 om 08:35 Sport Deel je nieuws

Het eerste damesteam van volleybalvereniging OKK ’70 heeft zich afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie geplaatst voor de finale van beker. In Sporthal de Dijk in Dordrecht werd binnen het uur met 3-0 gewonnen van VOKO, de koploper uit de andere poule. Vooral serverend en verdedigend was de formatie uit Hardinxveld-Giessendam oppermachtig. Het team kan zich gaan opmaken voor de bekerfinale op 22 april. De bekerfinales worden dit jaar georganiseerd in Panningen, waarvoor er een (supporters)bus zal rijden.

De hegemonie in de competitie zorgt ervoor dat er al weken wordt uitgekeken naar wedstrijd zoals deze in de beker. Andere tegenstanders, hoger niveau en echte “finale-spanningen” horen hier natuurlijk bij. Trainer en coach Roy Kroon heeft zijn dames optimaal voorbereid op deze unieke wedstrijd, waardoor iedereen goed gefocust en topfit aan de start kon verschijnen.

De opening begon toch met wat spanning. Een snelle 3-0 achterstand was niet wat men voor ogen had. Gelukkig werd het gat vrij snel gedicht, waardoor er in set 1 een mooie gelijk opgaande strijd ontstond. Het midden van VOKO draaide op volle toeren en bij OKK moesten alle registers worden opengetrokken. Goede communicatie, aanvallende en defensieve versterkingen en prima serveerwerk zorgden er uiteindelijk voor dat de dames de set binnenhaalden met 25-19.

Daarmee leek het verzet gebroken. In set 2 denderde de groenen door. Een lange serie van Judith Timmer, uitstekend verdedigend werk van Amber Michielse en een ongrijpbare Esther Klop zorgden voor frustratie bij de Brabantse formatie. Met 25-11 was de spanning misschien ver te zoeken, maar OKK ’70 liet zien dat er op hun dadendrang dit seizoen geen maat staat.

In set 3 probeerde VOKO uit Oosterhout met een soort alles of niets offensief het tij nog te keren. Dit pakte voor de Hardinxveldsen prima uit. OKK zorgde zelf voor lange service-series en met een “brede bank” kon elk verzet goed gepareerd worden. Prima invalsbeurten van Arriette, Marjolein, Rachel en Emma zorgden ervoor dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Met 25-18 plaatsten de dames zich voor hun allereerste bekerfinale op 22 april.

Dames 1 heeft haar seizoen dus met een week verlengd. Op 15 april spelen zij hun laatste competitiewedstrijd, waarna de focus dus op de bekerfinale komt. Om 15:00 spelen zij tegen de dames van het Limburgse VC Limax uit Linne-Maasbracht. Zij zijn op dit moment de regerend bekerkampioen en zal er alles aan doen om deze niet meer uit handen te geven. Hoofsponsor Nederveen Opleidingen vond dit reden genoeg om een supportersreis te organiseren, waarover later meer.

Een groot deel van het team kan zich vanaf nu gaan klaarstomen voor het volgende hoogtepunt van dit mooie volleybalseizoen: Aanstaande zaterdag spelen de jongste dames hun halve finale dag van de Nederlands Kampioenschappen. Wederom in Dordrecht, waar de eerste wedstrijd om 09:45 zal starten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie