OKK '70 neemt afscheid van trainer en 3 speelsters
OKK '70 neemt afscheid van trainer en 3 speelsters Cornick

OKK ’70 dames 1 uit Hardinxveld-Giessendam promoveert naar hoogste regionale niveau

15 april 2024 om 17:39 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De OKK’70 dames 1 stelden zaterdag de promotie nar de hoogste regionale klasse veilig door winst tegen VOKO uit Oosterhout. Bij een 4-0 overwinning was er zelfs nog een kans om tweede te worden, mits de concurrentie een setje zou laten liggen. Dat zou een bonusje zijn, focus was om in ieder geval de promotie binnen te halen en dat is gelukt.

Na het kampioenschap en de promotie van vorig seizoen wilde het Hardinxveldse team zich vooral handhaven in de promotieklasse. In de eerste helft van de competitie bleek al wel dat de overwinningen niet meer vanzelf kwamen, maar dat er wel tegen alle tegenstanders goed weerstand geboden werd. De doelstelling: In de tweede helft meer punten halen dan in de eerste helft, werd door goed en hard trainen dan ook duidelijk behaald. Sterker nog, in de laatste zeven wedstrijden werd geen set verloren en klommen de dames zelfs van de middenmoot naar een uiteindelijke tweede plaats. Hiermee promoveert het team van de afzwaaiende trainer/coach Roy Kroon opnieuw en komt het volgend seizoen uit in hoogste regionale klasse. 

Zoals zo vaak in de afgelopen wedstrijden was het begin van de wedstrijd vrij stroef. Een afwachtende houding om te kijken wat de tegenstand van vandaag zou zijn, zorgt er vaak voor dat er een achterstand moet worden overbrugd. Op zich mogen de dames erop vertrouwen dat ze dit kunnen, maar men maakt het zich zelf wel erg lastig door steeds zo stroef te beginnen. Passend stonden Rachel, Esther en Tessa behoorlijk onder druk en ook verdedigend was het niet voldoende om echt tot eigen punten te komen. VOKO  drukte niet door en serverend was het weer prima voor elkaar bij OKK ’70 waardoor de inhaalrace wederom succesvol afgerond werd. 26-28 in set 1 en daarmee het startsein voor beter spel.

Hanna Timmer kwam de passlijn versterken, waardoor het voor zusje Judith Timmer steeds wat makkelijker werd. Met Marjolein Verheul en Jorinde Meijer aan het net werden veel aanvallen al tegengehouden voordat er verdedigd moest worden en ook Esther Klop bleek aan het net beter bestand tegen de hoogte van diagonaal Hesther Schalken uit Oosterhout. Met 19-25, 10-25 en 14-25 was het verzet snel gebroken en kon er feest gevierd worden.

Het seizoen voor OKK ’70 is hiermee ten einde. Een mooi einde van een periode van vier jaar, waar Roy Kroon samen met het overgrote deel van de selectie een prachtige opmars in het damesvolleybal heeft doorgemaakt. Roy, Marjolein, Jorinde en Amber nemen afscheid met een kampioenschap, een bekerfinale en twee promoties. Een prachtig slot van een mooie periode.

advertentie
advertentie