Esther Klop is aanvallend goed op dreef bij OKK '70
Esther Klop is aanvallend goed op dreef bij OKK '70 Machlon de Jong

Dames 1 van OKK ’70 beleeft vliegende start

Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De hoofdmacht van volleybalvereniging OKK ’70 heeft in haar eerste competitiewedstrijd gelijk de maximaal haalbare punten binnen gesleept. In een altijd lastige uitwedstrijd bij Volley Meerkerk behaalden de groenen een 4-0 overwinning. Door geconcentreerd spel en een excellerende Esther Klop kwam de winst nooit echt in gevaar.

Na een rommelige voorbereiding, was het nog een beetje gissen hoe de meiden van trainer/coach Roy Kroon er voor stonden. Vorig seizoen werd er nog verloren van Volley Meerkerk, doordat OKK ’70 vooral slordig speelde. Ditmaal waren de dames beter voorbereid en gebrand op een goed resultaat.

Door goed serveerwerk van Judith en Hanna Timmer liepen de dames in set 1 direct naar een comfortabele voorsprong. Door een stabiele side-out later in de set werd de set eenvoudig gewonnen. Esther Klop was vooral in de eerste 2 sets onhoudbaar en zorgde ervoor dat Volley Meerkerk geen seconde in haar spel kon komen. Dankzij goed invalwerk van Tessa Verhoeven kreeg Esther wat lucht aan het net. Ook set 2 werd eenvoudig gewonnen.

Het is moeilijk om geconcentreerd te blijven spelen. Steeds weer opnieuw de set opbouwen, elk punt bij de les blijven. Gelukkig waren er de ervaren meiden die af en toe bij konden springen. Arriette de Jong en Marjolein Verheul zorgden voor rust op het moment dat Meerkerk langszij dreigde te komen. Rachel Klop en Amber Michielse lepelden alle ballen in hetzelfde ritme van de grond in het achterveld, waardoor de middenas met Emma Brieffies en Jorinde Meijer goed bediend kon worden.

Toen Volley Meerkerk een antwoord had gevonden op het Hardinxveldse midden, was daar Lotte de Bruin die de deksel definitief dichtgooide met een killblock.

De meiden hebben nu een week “rust” met daarin enkele oefenwedstrijden tegen teams uit een hogere klasse. Op vrijdag 30 september staat alweer de volgende kraker op het programma. Ditmaal thuis in de Wielewaal om 20:30 uur tegen AVVA.

advertentie
advertentie