Het Hardinxveldse vlaggenschip viert hun overwinning op Hendrik-Ido-Ambacht Heren 1 Muninn Media

OKK’70 Heren 1 gaat verder waar het gebleven was

17 januari 2023 om 19:16 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na een paar weken rust mochten de mannen van OKK’70 op vrijdag 13 januari de competitie weer hervatten tegen Vollido Heren 1. In de uitwedstrijd werd tegen dit team 4-0 gewonnen en daarmee de volle buit gepakt. Ondanks dat dit als een ruime overwinning klinkt, ging het zeker niet gemakkelijk. De mannen waren dan ook gewaarschuwd voor deze thuiswedstrijd.

In de eerste set ontbrak het helaas aan vechtlust en gedrevenheid. Nadat Patrick de Bruijn even de reclameborden van wat dichterbij had bekeken, kwam er weer iets meer beleving in de wedstrijd. Vollido maakte in de eerste set heel weinig fouten en ze hadden de thuisploeg goed onder controle met hun servicedruk. Aan het einde van de set kwamen de mannen van OKK’70 nog wel een beetje terug, maar konden ze niet meer voorkomen dat de eerste set verloren ging met een stand van 20-25.

De tweede set werd de gedrevenheid van het einde van de eerste set goed doorgezet. Er werd gelijk een mooie voorsprong opgebouwd die niet meer werd weggegeven. De thuisploeg had het initiatief in de wedstrijd overgenomen en de tweede set ging dan ook met een stand van 25-19 naar de thuisploeg.

De derde set was bijna identiek aan de tweede set. Het initiatief lag bijna heel de set bij de thuisploeg. Aan het einde van de set werd de voorsprong nog bijna uit handen gegeven, maar gelukkig waren de mannen op tijd bij de les om deze set alsnog binnen te slepen. Setstand: 25-22 in het voordeel van OKK’70.

In de vierde set kwam Patrick weer binnen de lijnen na het geweldige optreden van trainer/coach (en deze keer ook speler) Yann Speltincx. Deze set werd er gelijk weer een mooie voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. Deze set werd redelijk eenvoudig gewonnen door de thuisploeg met 25-20.

Door deze 3-1 overwinning is de ongeslagen reeks in de competitie is inmiddels opgelopen naar 11 wedstrijden en staan de mannen met 4 punten en een wedstrijd minder voor op de nummer 2. Woensdag 18 januari om 20.30 komt de virtuele nummer 2 op basis van verliespunten op bezoek in de Wielewaal. De mannen zijn tot op het bot gemotiveerd om tegen de buurvereniging Sliedrecht Sport resultaat te boeken. Uiteraard kunnen ze daar de aanmoedigingen goed bij gebruiken en is iedereen van harte uitgenodigd om deze clash te bewonderen.