Niek Wolthuis
Niek Wolthuis Jan van Arckel

Jeugdrenners Jan van Arckel presteren goed

19 juli 2021 om 12:31 Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Niek Wolthuis, Luuk Wolthuis (Hank) en Mees Bassa (Goudriaan) van Jan van Arckel stonden zaterdag 17 juli aan de start van de jeugdronde in Rupchen. Niek (categorie 3) reed met twee renners van categorie 3 samen met categorie 4. Hij werd 2e in categorie 3. In categorie 7 reden Mees en Luuk. Na een aantal ronden moest Mees met nog een paar renners lossen. Een aantal ronden later werd het tempo wederom opgevoerd en moest ook Luuk lossen. Luuk 11e, Mees 15e.

Zondag 18 juli werd bij zomerse temperaturen de mini 8 van Chaam verreden. In categorie 4 werd Isis Versluis (Meerkerk) knap 6e (en 4e meisje) van de 50 deelnemers in haar categorie. In categorie 6 zat Luna Kers (Beesd) mee in een derde groepje waar ze goed mee kon draaien, er werd lekker samen gewerkt en ze pikte steeds meer andere renners op. Totdat de hele koers stil werd gelegd door een valpartij. En herstart was het gevolg. Luna had na de verplichte stop moeite om de resterende 8 rondes de aansluiting met haar vorige groepje vol te houden. Ze reed de laatste twee rondje solo (naar een 45 ste plaats).

In categorie 7 voerden Daan Hartog (Giessenburg) en Rick Versloot (Hardinxveld-Giessendam) het peloton aan en wist Tim Verwolf (Langerak) zich knap in het peloton te handhaven. Daan won wederom de beker, Rick werd 5e en Tim (waarschijnlijk) 24e.

Daan Hartog en Rick Versloot
advertentie
advertentie