Sem van Wijngaarden op podium
Sem van Wijngaarden op podium RC Jan van Arckel

Sem van Wijngaarden op podium tijdens omloop Hoogeland Tweedaagse

Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Dit weekend reisden nieuwelingen Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam), Tim Verwolf (Langerak), Bram Jansen (Lexmond) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) en junioren Huub van Kappel (Gorinchem) en Jan van Heukelum (Hoornaar) af naar het hoge Noorden voor de districtcompetitie.

Zaterdag 17 september reden de jongens een criterium op de Wielerbaan in Emmen. De eerste van drie wedstrijden tijdens deze Tweedaagse. Alle nieuwelingen finishten in het peloton, Bram p14, Sem p20, Joris p25 en Tim p26. Daarna reden de junioren Jan en Huub. Huub heeft zich een aantal ronden goed staande gehouden bij het peloton. Jan reed een goede wedstrijd en kon lange tijd vooraan het peloton meedraaien, maar moest ivm ziekte opgeven. Jan werd 32e en Huub 33e.

Zondag 18 september werd er gestart met een tijdrit van 1,5 km op de Wielerbaan te Veendam. Door de regen waren de bochten moeilijk te rijden en het was lastig om op deze korte afstand een goede tijd neer te zetten. De verschillen tussen de renners waren klein, Bram p20, Sem p23, Joris p31 en Tim p45. Bij de junioren reed Huub zijn 1e tijdrit en reed naar een 31e plek.

Hierna was het laatste onderdeel van de Tweedaagse, een omloop. Vanaf de start werd er bij de nieuwelingen direct hard gekoerst. Na een aantal ronden demarreerden er 5 renners. In deze kopgroep zat Sem. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de kopgroep het voor elkaar om het peloton te dubbelen. Sem reed in de sprint naar een mooie 2e plek. Joris p15, Tim p16, en Bram p19 finishten in het peloton. Junior Huub reed in de omloop voor de junioren naar een 27e plek.

advertentie
advertentie