Afbeelding
Politie Lek & Merwede

Nachtelijke autorit op velg door Hardinxveld

12 maart 2021 om 11:18 Overig

H’VELD-G’DAM Afgelopen nacht heeft de politie een melding gekregen dat er een Pools voertuig met 30 km/h over de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam reed. Ter plaatse zagen agenten het voertuig rijden en zagen zij dat het voertuig aan de rechtervoorkant op de stalen velg reed. De bestuurder gaf aan dat hij een lekke band had gekregen maar nog een stukje door wilde rijden. De berger werd in kennis gesteld en takelde het voertuig van de snelweg af en plaatste deze op de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam zodat de eigenaar daar zijn band kon verwisselen.

Rond 03:40 uur kreeg de politie opnieuw een melding dat er een voertuig zonder band met erg veel lawaai door Hardinxveld over de Peulenlaan zou rijden en een krasspoor op het wegdek zou achterlaten. De bestuurder is na een zoektocht van meerdere politie-eenheden uiteindelijk staande gehouden op de Nieuweweg in Hardinxveld. De velg was inmiddels aardig afgesleten en liet een spoor achter op het wegdek. Het voertuig wilde na de staande houding ook niet meer starten.

De bestuurder gaf aan dat hij zijn vrouw aan het zoeken was die hem zou komen helpen en dat het veilig was om zo te rijden. Gezien de overlast en het gevaar wat de bestuurder veroorzaakte heeft hij een bekeuring gekregen voor het rijden met een wiel wat niet is voorzien van een luchtband. Kosten 150,-. En wederom de kosten van het voertuig te laten takelen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
advertentie
advertentie