Afbeelding
FOTO Shutterstock

Laat het licht binnen: Hoe een dakraam jouw huis kan veranderen

22 augustus 2022 om 14:17 Partnercontent

Je vraagt je misschien af of het tijd is om jouw huis te upgraden met een dakraam. Ze kunnen immers zoveel natuurlijk licht toevoegen en een ruimte opener en luchtiger laten aanvoelen. En niet te vergeten, ze hebben nog een hele reeks andere voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een dakraam in jouw huis. Als je eenmaal ziet wat ze allemaal te bieden hebben, ben je misschien wel klaar om er zelf een te installeren!

Wat zijn de voordelen van een dakraam?

Wil je een VELUX dakraam plaatsen? Zo ja, dan staat je iets te wachten. Er zijn tal van redenen waarom het plaatsen van een dakraam een goed idee is. Om te beginnen laten dakramen natuurlijk licht binnen, wat elke kamer kan opvrolijken. Ze dragen ook bij aan de algehele esthetiek van jouw huis en kunnen zelfs de waarde ervan verhogen.

Bovendien zorgen dakramen voor ventilatie, wat vooral in de zomer van pas komt. En als je een zolder hebt, kan een dakraam helpen om deze koel te houden. Tot slot zijn dakramen een geweldige manier om van de schoonheid van de hemel te genieten, ongeacht de tijd van het jaar. 

Hoe werkt een dakraam?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe een dakraam werkt. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Een dakraam is een raam dat in het dak van jouw huis wordt geïnstalleerd. Hierdoor valt natuurlijk licht naar binnen, wat elke ruimte kan opvrolijken.

Niet alleen zorgt een dakraam voor natuurlijk licht, maar het zorgt ook voor ventilatie, wat geweldig is voor die warme zomerdagen. En als je graag buiten bent, is een dakraam de perfecte manier om het buitenleven naar binnen te halen.

Hoe kies ik het juiste dakraam voor mijn huis?

Als het gaat om het kiezen van de juiste lichtkoepel voor jouw huis, zijn er een paar dingen in gedachten te houden. Het eerste waar je aan moet denken is waar je het wilt plaatsen. Wil je er een die gelijk ligt met jouw dak, of wil je er een die uitsteekt?

Dan is er nog de kwestie van de grootte. Hoe groot wil je dat het dakraam is? En tot slot is er de kwestie van ventilatie. Niet alle dakramen bieden ventilatie, dus als dit belangrijk voor je is, moet je er een kiezen die dat wel doet.

Hoe installeer ik een dakraam?

In principe zijn er drie soorten dakramen: vaste, buisvormige en ventilerende. Welk type je kiest, hangt af van de behoeften van jouw huis en jouw persoonlijke voorkeuren.

Als je niet zeker weet welk type voor jou geschikt is, kan een vakman je helpen de juiste keuze te maken. Als je eenmaal een type hebt gekozen, is de volgende stap het opmeten van de ruimte waar het dakraam zal worden geïnstalleerd. Dit zal je helpen bij het bepalen van de grootte van het dakraam dat u nodig hebt.

Als je alle maten heeft, is het tijd om te gaan winkelen! Zorg ervoor dat je een kwaliteitsproduct koopt dat jarenlang meegaat.

Hoe onderhoud ik een dakraam?

Je vraagt je misschien af hoe je voor jouw nieuwe dakraam moet zorgen. Geen zorgen, wij hebben het voor je geregeld.

Ten eerste: houd het dakraam schoon. Stof en vuil kunnen ervoor zorgen dat het glas troebel wordt en dat er minder licht door valt. Zorg er dus voor dat je het minstens één keer per maand goed schoonmaakt met een zachte doek en wat zeepwater.

Als je huisdieren hebt, is het ook een goed idee om ze in de gaten te houden als ze op het dak zitten. Poezen vinden het heerlijk om aan ramen te krabben. 

En last but not least, let op tekenen van schade. Als je barsten of spaanders in het glas ziet, of als het kozijn begint te roesten, is het tijd voor een nieuw dakraam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie