HKC onderuit tegen Valto

19 mei 2019 om 11:01 Nieuws Deel je nieuws

Tegen laagvlieger Valto miste HKC de inspiratie om deze tegenstander onder de duim te houden en werd het een wedstrijd van net niet voor HKC. Daardoor kon de ploeg uit De Lier in de strijd tegen degradatie twee belangrijke punten bijschrijven en dat was op basis van hun inzet verdiend.

HKC begon dit duel met captain John den Dunnen op de bank en ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Vriendenschaar werd al snel duidelijk dat HKC het veel moeilijker had in de rebound en dat het vizier van het dameskwartet minder op scherp stond. Daardoor kwam HKC niet echt in haar spel, dat ook overtuiging miste om de ploeg uit het Westland echt pijn te doen. In de eerste twintig minuten van het duel gingen beide ploegen in de score nog gelijk op, maar daarna plaatse Valto binnen drie minuten een demarrage naar 8-5. HKC haalde nog op naar 8-7, maar Valto slaagde er in bij rust weer een voorsprong van drie punten bereikt te hebben: 10-7.

In de tweede helft kwam John den Dunnen bij HKC in de ploeg voor Corné Troost en zijn eerste schotpoging was meteen raak, waarna Eliza Roest de spanning weer terug bracht. Toch bleef het de wedstrijd van net niet, want ondanks dat HKC in deze fase aandrong, lukte het niet om op gelijke hoogte te komen. Valto bleef energiek strijden en liep weer uit naar 12-9. Weer kroop HKC dichterbij tot een verschil van één punt, maar kon ook nu weer niet egaliseren. Toen de thuisploeg de voorsprong zeven minuten voor tijd naar 15-12 had getild leek de zege voor Valto wel binnen. Toen echter veerde HKC wel op en was het eerst de weer terug gewisselde Corné Troost en daarna Tjeerd Gort die de spanning weer helemaal terugbrachten. Tjeerd Gort leek in de laatste minuut toch nog één punt voor HKC veilig te stellen, maar het werd dus net niet. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd schoot een Valto-dame de 16-15 binnen, wat over de gehele wedstrijd genomen ook zeker verdiend was.

De HKC-goals kwamen op naam van: Tjeerd Gort (5), John den Dunnen en Eliza Roest (ieder 3), Annelies Kop (2) en Rianne Swets en Corné Troost (ieder 1)

A.s. zaterdag speelt HKC weer een derby, nu tegen het Sliedrechtse Merwede, dat ook nog in een hevige degradatiestrijd is verwikkeld. HKC zal er in deze wedstrijd weer alles aan doen om de punten in Boven-Hardinxveld te houden en haar publiek zeker weer willen vermaken. Aanvang 15.30 uur.