kinderen van de Kerkweg
kinderen van de Kerkweg Kerkweg

Koningsdag 2020 aan de Kerkweg

28 april 2020 om 10:13 Activiteiten

H'VELD-G'DAM Op Koningsdag was het groot feest in het oudste straatje van Hardinxveld; de Kerkweg. Het begon al vroeg op de ochtend toen bewoners hun tuin gingen versieren met vlaggen, groot en klein, een kroon en zelfs het koninklijk paar was aanwezig. Om 10.00 uur stond iedereen in de voortuin klaar om uit volle borst het Wilhelmus mee te zingen en daarna gezamenlijk (met in acht neming van 1,5 meter afstand) de speech van de koning te beluisteren. Iedereen zat deze morgen lekker in de voortuin te genieten van een heerlijke oranje tompouce met koffie of thee.

In de middag mochten de kinderen van de Kerkweg allemaal hun fiets versieren en om 15.30 uur hadden ze de regie om over de Kerkweg met hun mooi gepimpte fietsen te rijden. Om 16.00 uur kwam de ijsboer langs met de kar en in de avond was er een lampionnenoptocht van kinderen door de straat. Alle ouders stonden braaf in de voortuin te genieten.

Ondanks de Corona-crisis was dit een dag met een gouden randje. Nog nooit waren er zoveel mensen thuis om Koningsdag te vieren.

advertentie
advertentie