Intocht Sinterklaas en Pieten in Giessen-Oudekerk en Giessenburg

4 november 2014 om 00:00 Activiteiten

GIESSENBURG - De stoomboot van Sinterklaas legt zaterdag 15 november volgens traditie eerst even om 13.00 uur aan bij 'Café Olt Ghiessen' in Giessen-Oudekerk.

Om 14.00 uur kunnen de kinderen in Giessenburg samen met 'Da Capo', hun mooiste liedjes laten horen als de Sint en zijn Pieten afmeren bij de Giessenbrug.

De intocht van de Sint wordt muzikaal ondersteund door de muziekpieten. Natuurlijk hoopt de Goedheiligman dat er weer heel veel kinderen, vaders en moeders op hem staan te wachten. ,,Dat vind ik altijd zo gezellig, vooral als ze allemaal voor ons zingen", liet de Sint per e-mail weten. De Pieten zorgen als vanouds voor lekkere pepernoten. De ontvangst in Giessenburg wordt feestelijk omlijst door muziekvereniging DaCapo, sportvereniging Vridos en de Middenstandsvereniging die met elkaar de intocht verzorgen.

Na veilig aan land te zijn gestapt, wandelen Sint en Pieten richting Dorpsstraat naar de waarbij de kleintjes hem een handje kunnen geven. De Sint zal al wandelend via de Dorpsstraat-oost naar De Til gaan. In de Middenzaal van De Til vindt vanaf 14.45 uur tot 16.00 uur het Sinterklaasfeest plaats voor de Giessenburgse schoolkinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen. Na afloop krijgen alle kinderen een leuk presentje. Uiteraard worden vaders en moeders niet in deze zaal toegelaten.

Bij erg slecht weer gaat de Sint direct na aankomst in Giessenburg naar: De Til en in dat geval kunnen de allerkleinsten en hun ouders ook even mee. Kinderen die niet op één van de Giessenburgse basisscholen zitten, maar wel in aanmerking willen komen van een gratis toegangsbewijs, kunnen dit krijgen bij de ingang van De Til. Telefonisch opgeven via (0184) 654004. Kinderen die door een langdurige ziekte niet naar het feest kunnen, worden door de Sint thuis bezocht. Een telefoontje naar (0184) 651846 is voldoende.

advertentie
advertentie