Joel Hartog bij zijn twee zebravinken in de vogeltentoonstelling
Joel Hartog bij zijn twee zebravinken in de vogeltentoonstelling Hannie Visser-Kieboom

Meer vogels bij show Vogelvreugd in de Parel in Hardinxveld-Giessendam

17 november 2023 om 12:57 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Dick Hovestadt is nog niet zo lang lid van vogelvereniging Vogelvreugd, maar wist op de jaarlijks tentoonstelling wel het Bondskruis te bemachtigen voor zijn Dorn astride wildkleur, een Australische prachtivink. Het verenigingsklassement werd gewonnen door voorzitter Jos de Rover met in totaal 463 punten.

Bij het betreden van de Parel klinkt het vrolijke vogelgekwetter al in de hal. In de zaal zelf komt daar het gefladder van de vogels nog bij. Voor de tentoonstelling werden 507 vogels ingebracht door 51 inzenders. Dit jaar zijn zo’n zeventig vogels meer te zien dan vorig jaar. Volgens bestuurslid en ringencommissaris Peter Nederveen is dat hogere aantal te wijten aan de ijverige secretaris van de vereniging. Nederveen houdt zelf al dertig jaar gloster kanaries. ,,Mijn broer houdt postduiven en die zorgt in de zomer tijdens onze vakantie altijd voor mijn kanaries.” Naast winnaar Jos de Rover werd Nederveen tweede in het verenigingsklassement; T. Moerman werd derde. Beiden behaalden 461 punten. Zaterdagmiddag werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Jos de Rover. 

ZEBRAVINKEN Een van de jeugdige deelnemers aan de tentoonstelling van de Vogelvriend is Joel Hartog (12 jaar). Vrijdagmorgen heeft hij geen les op de Gomarus en vertelt hij over zijn hobby. Hij doet voor de eerste keer mee aan een tentoonstelling met een bruine en een grijze zebravink; een mannetje en een vrouwtje. ,,Ik heb ze gekregen van mijn vader en voor de expositie heb ik ze gewassen door ze te besproeien met een spuitje.” Voor de expositie moest ook de kooi schoongemaakt worden, thuis doet hij dat maandelijks. Hij is zelf ook wel gecharmeerd van de Australische prachtvink, waarmee Dick Hovestadt het Bondskruis won.

Bezoekers aan de Vogelshow in de Parel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie