Bij de nieuwe bankjes wordt ook een prullenbak geplaatst zoals hier langs de Rivierdijk
Bij de nieuwe bankjes wordt ook een prullenbak geplaatst zoals hier langs de Rivierdijk Hannie Visser-Kieboom

Hardinxveld-Giessendam krijgt meer bankjes

9 oktober 2023 om 08:29 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voorjaar 2022 reageerden buurtbewoners massaal op de vraag naar hun favoriete locaties voor een extra bankje, zij stuurden maar liefst 47 plekken in voor een extra bankje. Een  jaar eerder trok de gemeenteraad geld uit voor extra bankjes. Inmiddels zijn vijf bankjes geplaatst in het Peulenpark achter Lukoil, hoek Troelstra-Klompestraat, de Parallelweg en twee aan de Schapedrift. 

De volgende bankjes laten wat langer op zich wachten door extra overleg met onder andere grondeigenaren. Zo worden nog extra bankjes geplaatst langs de Tiendweg bij de griend, aan de Wiel bij het Laantje en op de hoek van de Stationsstraat. Voor enkele locaties moet nog een vergunning worden aangevraagd. Zoals voor de Boutse Plaat aan het einde van het toegangspad aan de rivier. 

Met Waterschap Rivierenland wordt nog overleg gevoerd voor bankjes op het schierielandje aan de Tiendweg, langs de Spoorweg, bij de T-splitsing Spoorweg, Broekseweg en Achterdijk/Giessenzoom. De mensen die deze locaties hebben aangedragen zijn op de hoogte gebracht. Bij alle nieuwe bankjes wordt ook een prullenbak geplaatst. ,,We hopen dat de initiatiefnemers en bewoners nu nog maar van ons dorp kunnen genieten”, zo schrijft Hardinxveld-Giessendam in haar gemeentenieuwsbrief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie