Walter Leendertse
Walter Leendertse Richard van Hoek
Column

Verzamelcd

23 september 2021 om 10:32 Column

U kent dat liedje wel “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen” van The Scene. Maar wat als je niet gevaccineerd bent en tóch op die wereld woont….

Fractie PHILIPPO hecht veel waarde aan de vaccinatiegraad en wilde die daarom ook enorm graag weten. “Preventieve zorg is een speerpunt van ons en derhalve speelt zij een belangrijke rol in de kansen tijdens de coronapandemie en dus ook in onze vrijheid” En wat verandert er dan precies als je die vaccinatiegraad weet? Precies niets. Ik was benieuwd wat volgens de fractie dan de concrete stappen zouden zijn wanneer de vaccinatiegraad niet optimaal zou zijn. Zouden er dan prikbussen naast de markt komen te staan? Zouden niet-gevaccineerden wellicht tóch een mondkapje op moeten in openbare ruimtes? Zouden die misschien helemaal niet welkom meer zijn in bepaalde gelegenheden? Op deze manier wordt een vaccinatiegraad een ‘vak’cinatiegraad. Je stopt mensen in hokjes en vakjes en dat is nu net niet de bedoeling volgens mij.

Gelukkig compenseerde de betreffende fractie het, in mijn ogen niet zoveel zeggende, idee met een nieuwe noodkreet: Er is dringend behoefte aan een nieuw buurthuis in Boven-Hardinxveld om bij elkaar te komen, ‘want er is niets in Boven-Hardinxveld’. Naast deze degradatie van een mooi stukje dorp is er in principe natuurlijk ’t Hart, de vroegere Drijvershof, maar blijkbaar is dat om goede of minder goede redenen niet geschikt. Daarnaast kun je ook overwegen om eens bij elkaar op de koffie te gaan. Enfin, na een jaar over-en-weergesteggel met de gemeente is men nog geen millimeter verder en dus wordt er een beroep gedaan op de ondernemers in het Boven-Hardinxveldse. Ik zag al een blokhut vóór boekhandel Ritmeester staan of een zeecontainer op het parkeerterrein van de Hoogvliet. Een nobel streven want: ,,We laten iedereen vrij, maar niemand vallen” zo luidt het motto van de toekomstige D66-fractie. Behalve als je niet gevaccineerd bent.

Komende gemeenteraadsverkiezingen doet D66 voor het eerst mee en is daartoe nog op zoek naar nieuwe leden. Misschien is het een idee om als ledenwerfactie een verzamelcd “Alle 13 Philippo” cadeau te doen…..

Walter Leendertse

advertentie
advertentie