Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Burgerlid CDA Timon van Zessen in de Raadspraat over het perspectief in de stikstofdiscussie

15 maart 2023 om 10:38 Column

Begin februari mocht ik met een aantal anderen in Den Haag met Hugo de Jonge in gesprek gaan over stikstof. De problemen over stikstof raken in de kern het vertrouwen in de politiek en de verhouding platteland - stad. Van Hardinxveld-Giessendam tot Holten in Overijssel hangen vlaggen op zijn kop. Het is echt van belang dat Den Haag investeert in relaties met de boeren in de regio’s. Ga eerst het gesprek aan met boeren, bied perspectief en publiceer dan gezamenlijk je plan. Ga dezelfde taal spreken via het landbouwnetwerk. Bied perspectief aan boeren. Zeker nu ook door droogte minder landbouwgrond beschikbaar is. Ga na wat de mogelijkheden van woningbouw in het landelijk gebied zijn.

De hele stikstofdiscussie is voor ons dorp ook van belang, denk aan de vlaggen die op de Rivierdijk hingen. Het is belangrijk dat de relatie tussen politiek en samenleving verbetert en de overgang van platteland en stad natuurlijker wordt. Dit kan door te erkennen dat platteland en stad elkaar nodig hebben. Het gaat daarbij om behoud van werkgelegenheid, voedselvoorziening, recreatie en woningbouw.
Eind februari mocht ik met mijn gezin een week in het Zweedse Göteborg verblijven. Göteborg is een grote havenstad met vele groene dorpen die op een natuurlijke wijze in elkaar overgaan.

Terug naar stikstof. Sta bij de discussie open voor andere geluiden, zorg voor een natuurlijke overgang stad - platteland en ga als politieke partij terug naar je uitgangspunten. Dat biedt perspectief!

Timon van Zessen

Burgerlid CDA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie