Afbeelding
Kids en Koters

‘Je merkt dat iedereen creatiever wordt'

Corona

H’VELD-G’DAM ,,Wij zijn nooit dicht geweest”, zegt Mariska Ros-Boogaard. Samen met haar ouders runt ze drie winkels in Hardinxveld-Giessendam en een in Sliedrecht; Kids en Koters, Top1Tops Het mooiste speelgoed en de Primera Boogaard (ook in Sliedrecht). ,,We merkten wel tijdens de eerste lockdown dat er niet veel kinderkleding werd gekocht, dus dan waren we de ochtenden dicht. In de speelgoedwinkel merkten we dat er veel spelletjes werden gekocht. En bij de Primera’s werden veel meer kaarten verkocht. Mensen wilden elkaar toch graag een hart onder de riem sturen met een kaartje. Dat is nu weer een stuk minder. Over het algemeen zijn er minder klanten binnen geweest, maar zij kochten dan meer. Normaal gesproken kwam een klant drie keer in de week een pakje sigaretten kopen, nu kwam deze klant een keer per week en kocht dan drie pakjes.”

De eigenaresse vertelt dat ze in de kinderkledingwinkel het hebben gemerkt toen de scholen weer opengingen. ,,De verkoop van de kleding kwam toen weer een beetje op gang. We hebben ook een thuispasservice ingevoerd in die tijd en dat hebben we nog steeds. De moeder komt naar de winkel en neemt verschillende kledingstukken mee naar huis en de volgende wordt de kleding teruggebracht die ze niet willen of niet passen. Het werkt echt heel goed en er wordt leuk gebruik van gemaakt. We hebben veel positieve berichten hierover ontvangen. En bij de speelgoedwinkel hebben we een mail en app service om de drukte in de winkel te verminderen. Mensen kunnen dan ingepakt hun cadeautjes ophalen.”

De eigenaresse merkt dat klanten nu heel waakzaam zijn. ,,Het gaat daarom nu in alle winkels heel goed en verloopt alles makkelijk. Wel hebben we bij de Primera een stoplicht geplaatst. Met rood moet je even wachten en bij groen licht mag je naar binnen.” Wel ziet Mariska een positief punt in deze tijden. ,,Je merkt wel dat iedereen creatiever wordt met het bedenken van oplossingen. Dat zijn toch wel de mooie dingen in deze periode.”

Mariska Ros-Boogaard, Kids en Koters, Top1Toys en Primera 

advertentie