Afbeelding
Cyreille Halberstadt

Unieke actie Hardinxveldse huisartsen: alle 63- en 64-jarigen in 1 dag vaccineren tegen Covid

8 april 2021 om 12:26 Corona Dossier coronavirus

H’VELD-G’DAM De huisartsen in Hardinxveld hebben de handen ineengeslagen en houden vandaag (donderdag 8 april) een unieke gezamenlijke actie: in kerkgebouw de bron aan de Maasstraat worden in een dag tijd alle 63- en 64-jarigen gevaccineerd tegen Covid-19. Daarnaast is een groot aantal personen met verhoogd risico uitgenodigd.

door Louis van Oort

Volgens dokter Bron van huisartenpraktijk LCG is in de bron een mooie prikstraat opgericht, waarin mensen alle ruimte hebben op het moment dat zij moeten wachten op een prik. ,,Alles is strak georganiseerd. Niemand hoeft langer te wachten dan een kwartier en het loopt vanochtend goed door.”

OPKOMST GOED Zo’n 500 personen van 63 en 64 jaar en personen met verhoogd risico zijn uitgenodigd voor een prik met het Astra Zeneca-vaccin. ,,De opkomst is bij zulke gelegenheden landelijk 85%, maar door de berichtgeving van de laatste tijd weet je niet of dat nu ook zo is. Als ik echter zie hoe goed het vanochtend loopt, denk ik dat we die 85% wel gaan halen”, aldus dokter Bron.

OOK VOLGENDE RONDE Hij toont zich erg enthousiast dat de gezamenlijke huisartsen deze prikdag van de grond gekregen hebben: ,,Het personeel van de praktijken LCG, Merwezorg en Smits & Canoy werkt hier prachtig samen. Ook personeel van de apotheken Hagi en De Buurt is bij deze dag betrokken.”

Bron is zo enthousiast dat hij ook de volgende ronde – wanneer de 60-, 61- en 62-jarigen aan de beurt zijn - op deze manier ziet gebeuren.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie