Afbeelding

Hardinxveld-Giessendam laat opnieuw Tegeltaxi rijden voor NK Tegelwippen

19 maart 2024 om 10:15 Duurzaamheid

HARINXVELD-GIESSENDAM  Net als vorig jaar doet de gemeente Hardinxveld-Giessendam mee aan het NK tegelwippen. Van 21 maart tot en met 31 oktober gaat de gemeente tegels vervangen door groen omdat een groenere leefomgeving prettiger wonen, werken en leven is. En meer groen betekent ook meer beestjes, meer fleur en geur én koelte in de gemeente. 

Wethouders Jan Nederveen en Arjan Meerkerk zijn enthousiast over de actie. ,,Als gemeente vinden we een groene en leefbare omgeving belangrijk. We geven dan ook graag het goede voorbeeld als gemeente. We starten het NK Tegelwippen met het onttegelen van een pleintje in de openbare ruimte op de Clemensweer. We vragen omwonenden om mee te denken over een groen alternatief.” Op woensdag 27 maart is er vanaf 15.00 uur de mogelijkheid om met elkaar ideeën uit te wisselen op de Clemensweer, het pleintje tussen de huisnummers 13 en 27. Omwonenden hebben al een persoonlijke brief ontvangen. Maar iedereen is welkom om mee te denken. 

TEGELTAXI

Net als vorig jaar kunnen inwoners weer hun tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi. Deze rijdt op een aantal vastgestelde dagen tijdens de campagne periode. Ook maken inwoners weer kans om een tuinbon van 50 euro te ontvangen. Alle informatie over het NK Tegelwippen in Hardinxveld-Giessendam is te vinden op www.hardinxveld-giessendam.nl/tegelwippen.

GEVELTUINTJE

Sinds begin van dit jaar kunnen bewoners met een woning zonder voortuin een aanvraag voor een geveltuin indienen. Het NK Tegelwippen is een mooi moment voor het aanleggen van een geveltuin. De tegels worden gratis opgehaald en inwoners maken kans op een tuinbon om het tuintje in te richten. Een geveltuin is een smalle strook groen aan de voor- of zijkant van het huis zonder voortuin. De stoeptegels worden dan vervangen door groen.

GROENER

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van de campagne ‘Een Groener Nederland begint in je eigen tuin’. Dit is een samenwerking van onder meer overheden, brancheorganisaties, natuurclubs, waterbeheerders en tuinorganisaties. Zij slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met de inwoners. De coalitie organiseert meerdere activiteiten in het kader van het vergroenen van tuinen.

De tegeltaxi
advertentie
advertentie