Afbeelding
nationale klimaatweek

Klimaatweek Hardinxveld-Giessendam

1 november 2022 om 17:58 Duurzaamheid

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens de klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november is er van alles te doen in de verschillende Drechtsteden gemeenten. Ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam zet deze week duurzaamheid extra op de kaart.

Een aantal scholen in de gemeente doet mee met een ontwerpwedstrijd. De opdracht is om een paneel te ontwerpen met meeneemkaartjes waarop duurzame tips staan. Verschillende klassen gaan met elkaar de strijd aan voor het mooiste, leukste en meest creatieve ontwerp. De winnaar ontvangt een duurzame prijs en het beste ontwerp gaat de gemeente laten maken en is vervolgens te bewonderen in onder meer het gemeentehuis.

Op woensdag 2 november kunnen belangstellenden in de bibliotheek aan de Pietersweer 34 in Hardinxveld-Giessendam terecht met alle vragen over duurzaamheid. Vragen over inductie koken, kleine duurzame maatregelen zoals LED-lampen en tochtstrips of andere duurzame vragen? Kom dan langs en vraag het aan Rick. Hij gaat graag in gesprek op woensdag 2 november van 10.00 – 11.30 uur.

Binnen het gemeentehuis gaan medewerkers met elkaar duurzame uitdagingen aan. Ook de wethouder Duurzaamheid, Jan Nederveen, gaat zo’n duurzame challenge niet uit de weg. Tijdens de klimaatweek houdt hij, via een dagelijkse blog, de inwoners op de hoogte van zijn ervaringen. Ook doet de wethouder hier al een oproep aan alle inwoners om tijdens de klimaatweek met elkaar een duurzame challenge aan te gaan. Mail deze naar duurzaam@hardinxveld-giessendam.nl

advertentie
advertentie