Koningsdag in Hardinxveld-Giessendam
Koningsdag in Hardinxveld-Giessendam Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Koningsdag in Hardinxveld-Giessendam met aubade, concerten, stormbaan en Koningscross

16 april 2024 om 10:24 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De basisscholen in Hardinxveld-Giessendam houden vrijdag 19 april hun Koningsspelen.Het programma voor Koningsdag zelf begint op 27 april om 09.30 uur met de aubade bij het gemeentehuis. Scouting A15 hijst de vlag, daarna worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. 

Vervolgens houdt burgemeester Dirk Heijkoop een korte toespraak en daarna worden bekende vaderlandse liederen gezongen met begeleiding van Walter Leendertse. Om 10.30 uur zijn er concerten in Pedaja met Shantykoor Ahoy; in De Lange Wer met Expressif en in de Tiendwaert met de Plectrum melodisten. Bij korfbalvereniging HKC begint dan de spelletjesochtend.

Vanaf 13.00 uur begint het feest voor jong en oud op het terrein aan de Sluisweg. Met onder andere een  stormbaan van ca 48 meter; een Springkussen, Ballonnen-clown, Bellemblaasclown, Schminken, prijsvraag Oranje Trouw. Draaimolentje, FI simulator en natuurlijk de Brandweer Ook is er een verenigingsmarkt en is visclub het Voorntje aanwezig. Om 14.00 uur treedt Fenna Hamsas op in de feesttent met de kids-dj.  Verder is er een papegaaienshow en treedt om 16.00 uur Rocky Pauw en DJ Symon op.Vanaf 12.00 uur wordt tevens een Koningscross gehouden op de Belt, toegang is gratis. ś Avonds is ‘Barry Fest presents Circusfest’ en Harrie Snijders in de feesttent. (kaarten à 12.50 in de voorverkoop).  

advertentie
advertentie