Aankomst Sinterklaas in november 2019
Aankomst Sinterklaas in november 2019 Richard van Hoek Fotografie

Sinterklaashuis in De Koperen Knop

19 oktober 2021 om 11:01 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM ,,We mogen weer een intocht organiseren zoals voorgaande jaren”, laat Kevin Snijders van het bestuur van Sinterklaas Hardinxveld weten.

door Esther Coumans

Afgelopen vrijdag heeft het bestuur overleg met de gemeente gehad en zoals het er nu naar uitziet komt de Sint op 20 november gewoon aan op de Rivierdijk bij het pontje van Riveer en bij het station in Beneden-Hardinxveld. Dat is zoals gebruikelijk een week later dan de landelijke intocht op 13 november.

,,Wij zijn heel blij dat de intocht weer gewoon kan doorgaan. Het is zo leuk voor de kinderen om de Sint weer in levenden lijve te mogen ontmoeten. We hadden wel een alternatief bedacht, maar we vonden eigenlijk wel dat de kinderen de Sint fysiek moesten zien en niet zoals vorig jaar alleen via video.”

Vrijwilligers heeft het comité op dit moment genoeg. ,,Iedereen staat paraat en we kunnen zo van start. We hebben rond de honderd vrijwilligers, van verkeersregelaars tot aan de pieten.” Het bestuur van Sinterklaas Hardinxveld laat weten met de landelijke roetveegpieten mee te gaan. ,,Op onze Facebookpagina hebben we een officieel statement daarover staan, maar we gaan mee met wat de kinderen om zich heen zien.”

SINTERKLAASHUIS Het comité heeft nog iets nieuws te melden. Op hun Facebookpagina hadden zij al een hint vrijgegeven, maar daar is niet echt op gereageerd. ,,Dat vond ik toch wel jammer”, vertelt Snijders. ,,Maar ons nieuwtje is dat we dit jaar een Sinterklaashuis hebben in De Koperen Knop. Dus dat betekent dat het huis maandag na de intocht is geopend tot en met 4 december. De precieze openingstijden weten we nog niet, maar we vinden het heel erg leuk dat we dit kunnen organiseren. En we zijn heel blij dat De Koperen Knop hieraan mee wil werken. We hebben niet stil gezeten het afgelopen jaar.”

De intocht op 20 november gaat bijna zoals vanouds. In de ochtend om 10.15 uur komt de Sint aan bij de aanlegsteiger van Riveer aan de Rivierdijk. ,,Daarna gaan we richting de parkeerplaats bij De Lange Wei. Daar staat een kleine braderie en kunnen de kinderen Sint ontmoeten. Door de coronamaatregelen worden er geen handen geschud, maar we hoeven ook niet om een QR-code te vragen. Dit duurt tot ongeveer 12.00 uur. Daarna wordt de Sint om ongeveer 13.45 uur binnengehaald op het station bij Beneden-Hardinxveld. We gaan dan richting de Peulenstraat en bij Winkelcentrum Giessenhof is een podium waar de Sint ontvangen wordt. Hier is verder geen markt door ons georganiseerd.”

Over minder dan een maand is het zo ver. De organisatie kan bijna niet wachten. ,,Het enige dat nog roet in het eten kan gooien, zijn verscherpte coronamaatregelen, maar wij hebben goede hoop. En we hebben er enorm veel zin in.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie