Afbeelding
Sinterklaas Hardinxveld-Giessendam

Intocht Sinterklaas gaat definitief door in Hardinxveld-Giessendam

17 november 2021 om 09:15 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De intocht van Sinterklaas zaterdag 20 november in Hardinxveld-Giessendam gaat door. Wel vraagt de organisatie aan de bezoekers om zich aan de basismaatregelen te houden. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Houd anderhalve meter afstand van anderen, er is genoeg ruimte. Draag een mondkapje op drukke plekken. Ook heel belangrijk: heb respect voor elkaar en geef elkaar de ruimte. Voor de actuele informatie en aandachtspunten per evenement, zie de Facebookpagina Sinterklaas Hardinxveld-Giessendam

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, kunnen de kleurplaten en knutselwerken van de kinderen in Boven-Hardinxveld ingeleverd worden op de Merwedeschool en Regenboogschool en dus niet bij Hoogvliet supermarkt.

Programma Sinterklaasintocht Hardinxveld 2021

Zaterdag 20 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Hardinxveld. De winnaars van de teken- en knutselwedstrijd, zijn meegevaren met de Sint op de Waterbus. Aan boord hebben zij de door hun gewonnen prijs ontvangen. Om 10.15 uur komt de Sint met zijn gevolg aan bij de aanlegsteiger van het voetveer op de Buurt in Boven-Hardinxveld. DJ Willem van Sundance zal, in samenwerking met Light Sound Vision, de Sint en de Pieten samen met de burgemeester als eerste welkom heten in Hardinxveld-Giessendam. Vanaf het voetveer loopt de Sint met DJ Willem en de burgemeester richting het podium waar de Sint officieel zal worden verwelkomd. Helaas mogen er geen handen geschud worden, maar een boks met de Sint of Piet mag altijd. Na een optreden van de Danspieten en het zingen van Sinterklaasliedjes, loopt de Sint vergezeld van de muzikanten van de Herrie Meuzikken naar De Lange Wei, waar het gezelschap rond 11.15 uur arriveert. Vanaf 10.45 uur is de Sinterklaasmarkt gestart op De Lange Wei. Op deze Sinterklaasmarkt staan diverse lokale verenigingen en instanties. De Sint loopt een ronde langs de kramen op de markt en voor de kinderen is er gelegenheid om met de Sint en Piet op de foto te gaan. Rond 12.45 uur is de markt afgelopen en vertrekt de Sint met zijn gevolg.

Om 13.45 uur komt de Sint met zijn gevolg per trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld. In verband met de veiligheid is het perron tijdens de intocht, tijdelijk afgesloten voor het publiek. De burgemeester heet op het bordes de Sint en de Pieten welkom. Daarna gaat het hele gezelschap, begeleid door de Herrie Meuzikken, lopend via de Molenstraat en de Peulenstraat naar het plein bij winkelcentrum De Giessenhof. Na aankomst bij de Giessenhof start het middagprogramma met onder andere een welkomstdans door kinderen van OKK. Sinterklaas bezoekt in de Giessenhof tussendoor een aantal winkels en ook is er gelegenheid voor de kinderen om met de Sint en Piet op de foto te gaan tijdens een “meet en greet” op het plein. Rond 15.30 uur is het tijd om afscheid te nemen. De Sint vertrekt met een aantal Pieten naar dorpshuis ’t Hart. Daar brengt de Sint een gezellig uurtje door met mensen met een beperking. 

Dit jaar is er speciaal voor de Sint en Pieten een Sinterklaashuis ingericht in museum De Koperen Knop. Daar logeren de Sint en Pieten tussen 23 november en 4 december. De kinderen kunnen dan, na afspraak, Sint en de Pieten komen bezoeken met hun schoolklas of ouders. Er worden leuke activiteiten gehouden, je kan foto’s maken, taaitaai versieren en nog veel meer leuke dingen doen. Ook gaat de Sint een mooi verhaal voorlezen aan de kinderen. Reserveren voor het Sinterklaashuis is verplicht. Dit kan via de link die op de Facebookpagina komt te staan. Ook voor een bezoek aan het Sinterklaashuis, zullen de dan geldende coronamaatregelen worden gehanteerd. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie