Afbeelding
Sinterklaasintocht Hardinxveld

Programma Sinterklaasintocht Hardinxveld 2022

17 november 2022 om 16:20 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag 19 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Hardinxveld. 

De winnaars van de teken- en knutselwedstrijd, zijn meegevaren met de Sint aan boord van de Waterbus van Blue Amigo. De prijswinnaars ontvangen van Sint hun gewonnen prijs, een waardebon geschonken door Top 1 Toys. Om 10.15 uur komt de Sint met zijn gevolg aan bij de aanlegsteiger van het voetveer op de Buurt in Boven-Hardinxveld. DJ Willem van Sundance zal, in samenwerking met Light Sound Vision, de Sint en de Pieten samen met de burgemeester als eerste welkom heten in Hardinxveld-Giessendam. 

Vanaf het voetveer loopt de Sint met DJ Willem en de burgemeester richting het podium waar de Sint officieel zal worden verwelkomd. Na een optreden van o.a. de Danspieten, en het zingen van Sinterklaasliedjes, onder muzikale begeleiding van de Herrie Meuzikken, zal het gezelschap lopend naar De Lange Wei vertrekken, waar men rond 11.15 uur zal arriveren. De Sinterklaasmarkt bij de Lange Wei is al vanaf 10.00 uur open. Op deze Sinterklaasmarkt staan diverse ondernemers en verenigingen met hun producten. De Sint loopt een ronde langs de kramen op de markt en voor de kinderen is er gelegenheid om met de Sint en Piet op de foto te gaan. Rond 12.45 uur is de markt afgelopen en vertrekt de Sint met zijn gevolg.

Om 13.45 komt de Sint met de trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld. In verband met de veiligheid is het perron tijdens de intocht, tijdelijk afgesloten voor het publiek. Maar voor het station is plaats genoeg voor iedereen. De burgemeester heet op het bordes de Sint en de Pieten welkom. Daarna gaat het gezelschap, begeleid door de Herrie Meuzikken, lopend via de Molenstraat en de Peulenstraat naar het plein bij winkelcentrum De Giessenhof. 

Na aankomst bij de Giessenhof start het middagprogramma met diverse optredens van de Pieten en plaatselijke verenigingen. Sinterklaas bezoekt in de Giessenhof tussendoor een aantal winkels en ook is er gelegenheid voor de kinderen om met de Sint en Piet op de foto te gaan tijdens een “meet en greet” op het plein. Rond 15.30 uur is het alweer tijd om afscheid te nemen. De Sint vertrekt met een aantal Pieten naar dorpshuis ’t Hart, waar de Sint een gezellig uurtje, onder begeleiding van de accordeonpiet, zal doorbrengen met een aantal mensen met een beperking.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie