Afbeelding
Vierdaagse Alblasserwaard

Laatste weekend voorinschrijving jubileumeditie Vierdaagse Alblasserwaard van 17 tot en met 20 mei in Hoornaar

13 mei 2023 om 14:32 Evenementen

HOORNAAR Hoornaar is ook tijdens het Hemelvaartweekend weer het bruisende hart van de fiets-/ wandelactiviteiten van de Vierdaagse Alblasserwaard. Een bijzondere editie, want ze vieren hun 25-jarig jubileum met medewerking van de Rabobank Lek en Merwede als partner. Een deel van het inschrijfgeld komt wederom ten goede aan Stichting Lach voor een Dag. Schrijf je dit weekend nog in en ontvang een waardebon ter waarde van 7,50 euro voor de Streekparade van zaterdag 20 mei. Inschrijven op de dag zelf is uiteraard ook mogelijk (betaling pin of contant), alleen ontvang je dan geen waardebon.

De basis van het evenement zijn de authentieke fiets- & wandelroutes door de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden uitgezet door een bevlogen groep vrijwilligers. Fietsers hebben per dag de keuze uit een 20, 30, 40 en 60 kilometer route. De wandelaars kunnen kiezen uit 5, 10, 15, 25, 30 en 40 kilometer. Onderweg is het mogelijk bij diverse ondernemers te stoppen om een kop koffie, ijsje of andere lekkernij te nuttigen. 

RONDLEIDING BOERDERIJ EN GRATIS ENTREE DE DOETSEKOM

De 20 kilometer Family-fietstocht van donderdag 18 mei heeft diverse extra’s. Naast het puzzel-element waar kinderen na afloop een ijsje mee kunnen verdienen, kunnen ze onderweg stoppen voor een rondleiding bij Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper in Giessenburg (om 10.15, 11.15 en 12.15 uur) en bij zwembad de Doetsekom in Giessenburg is een duik in het water inbegrepen. Vergeet de zwemspullen dus niet mee te nemen.

LIVE MUZIEK 

Uiteraard kunnen deelnemers en bezoekers dagelijks in de middag genieten van live muziek. Op woensdag komt zeemanskoor ‘Bestevaer’, donderdag popkoor ‘Let’s get started’, vrijdag treden de ‘De Boezem Boys’ op en zaterdag sluit af met het ‘Arkels Visserskoor’, een Meet & Greet met de karakters Fien & Teun en blaaskapel ‘Volherrie’. Daarnaast is het kidsplein elke middag van 13.00 – 17.00 uur geopend met onder andere een springkussen, skelterparcours, schmink- en knutselhoek en een ballon artiest (check de website voor actuele tijden en/of afbeelding). 

STREEKPARADE

Op zaterdag wordt traditioneel afgesloten met een Streekparade met lokale ondernemers. Deelnemers die voor 15 mei hebben ingeschreven voor het evenement kunnen bij de kramen de voucher met een waarde van 7,50 euro inwisselen tegen lekkernijen en/ of producten. Er zijn nog een paar kramen beschikbaar voor de verhuur. Meer info via desiree@denhaneker.nl 

Op de zaterdagmiddag zijn er tevens een aantal gratis kramen beschikbaar voor een ‘kinder-kleedjes-markt’. Via deze weg worden kinderen uitgenodigd in de basisschoolleeftijd uit om spulletjes te verkopen. Om een gratis plekje te reserveren en teleurstelling te voorkomen wel vooraf een mail te sturen naar desiree@denhaneker.nl

Info: www.vierdaagsealblasserwaard.nl (voorinschrijven mogelijk tot 15 mei), FB en Instagram @vierdaagsealblasserwaard

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie