Afbeelding
Gorinchem Pride

Eerste regionale Pride 16 september van start

11 september 2023 om 18:57 Evenementen

GORINCHEM De eerste Gorinchem Pride staat voor de deur, namelijk op zaterdag 16 september. Naast de Pride zal er ook een roze viering in de Lutherse Schuilkerk gehouden worden en is er een Pride March. Voor de derde keer wordt de ‘So you think you can drag verkiezing’ gehouden. 

De afgelopen maanden is er gewerkt aan het organiseren van de eerste regionale Pride in Gorinchem. Op zaterdag 16 september zal op een leuke maar ook serieuze manier aandacht gevraagd worden voor de positie van diverse groeperingen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. 

ROZE VIERING 

In samenwerking met de Johanneskerk en Het Oosterlicht wordt voorafgaande aan de Pride een roze viering gehouden in de Lutherse Schuilkerk aan de Langendijk 72 te Gorinchem. Deze dienst begint om 10.00 uur en eindigt om 10.35 uur. De viering zal begeleid worden door dominee Dirk Ophoff. Daarnaast zullen zowel de Johanneskerk als Het Oosterlicht de regenboogvlag hijsen op de dag van de Pride. 

PRIDE MARCH 

Ter ondersteuning van de Pride hebben verschillende inwoners van Gorinchem aangedragen om een Pride March te organiseren vanaf het stadhuis. En dat gaat dan ook gebeuren. Vanaf 11.00 uur gaat de route door de binnenstad naar de Vijfde Uitgang, waar de Pride zelf gehouden wordt. Voorafgaande aan de March zullen er toespraken gehouden worden, waarna onder leiding van vrolijke muziek aandacht gevraagd wordt voor diverse minderheden. 

PRIDE GORINCHEM 

Vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers de informatiemarkt bezoeken aan de DalemWal, waar naast informatie over Pride ook diverse kramen zijn waar workshops gegeven worden. Om 12.00 uur zullen de poorten geopend zijn van terrein CSG De Bunker, Vijfde Uitgang 3 - 5. Op het podium wordt de dragverkiezing van ‘So you think you can drag’ gehouden. De opening van deze verkiezing is om 13:00 uur met een aantal toespraken van mensen uit de politiek. De verkiezing zal vanaf 13:30 uur tot 18:00 uur gehouden worden. 

Tijdens de verkiezingen zijn er verschillende pauzes, zodat mensen de rest van de Pride kunnen bezoeken. 

PRIDE SAFE SPACE 

We Fashion (Gasthuisstraat 31) heeft aangeboden om hun kleedruimtes beschikbaar te stellen voor mensen die uit de regio komen en zich graag pas in Gorinchem willen omkleden. ,,Dit omdat er helaas nog veel negatieve reacties zijn van inwoners uit de omgeving of in het OV.”, aldus de organisatie. Bezoekers van de Pride kunnen in alle rust omkleden en eventueel opmaken. De Pride is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over de Gorinchem Pride is de website www.gorinchempride.nl te raadplegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie