De Betuweroute door Hardinxveld-Giessendam is zowel een zegen (minder druk op de snelweg A15) als een zorg
De Betuweroute door Hardinxveld-Giessendam is zowel een zegen (minder druk op de snelweg A15) als een zorg Stichting Dorpsbehoud

Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam zoekt nieuwe bestuursleden

13 maart 2021 om 09:08 Historie

H’VELD-G’DAM In het dijkdorp aan de Merwede wordt met plezier gewoondis volop werkgelegenheid en kan op verschillende manieren worden gerecreëerd. Dat wil de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam graag zo houden. Om haar werk goed te doen is ze nu op zoek naar nieuwe bestuursleden.

,,De verdere verstedelijking van het dorp gaat door. Een ontwikkeling die wij niet kunnen en mogen tegenhouden. Want stilstand is achteruitgang. Maar de manier waarop dit gebeurt verdient vaak wel aandacht. Juist door hierbij te adviseren creëer je een stuk betrokkenheid, waardoor zaken vaak veel gemakkelijk te realiseren zijn”, zo schrijft de stichting. Daarom adviseert de Stichting op het gebied van de monumenten en het bomenbeleid. Biedt de stichting de mogelijkheden van wandelroutes met een gids, informatieve fietsroutes en een monumentenroute voor de jeugd. 

Maar de stichting werkt aan enkele projecten, zoals het inrichten van herinneringsplekken (met geld vanuit de MAG), de oprichting van een maritiem monument (mede gefinancierd door het plaatselijke bedrijfsleven) en andere zaken. Ook komt het regelmatig voor dat de gemeente, instellingen en particulieren de stichting om advies vragen, terwijl ze ook ongevraagd advies geeft. De stichting geeft periodiek een nieuwsbrief uit.

Het stichtingsbestuur is nu op zoek naar uitbreiding van enkele bestuursleden, die willen meedenken met de stichting en wil helpen bij alle de taken en doelstellingen. Mensen die het leuk vinden om Hardinxveld-Giessendam nog groener en leefbaarder te maken, door meer bomen, in stand houding van de winkels, het aantrekkelijk maken van de woonwijken door de passende wijkaankleding en nog veel meer. 

Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.dorpsbehoudhg.nl Voorzitter Dick de Jong, Buitendams 51 te Hardinxveld-Giessendam kan meer vertellen over het werk van de stichting. Hij is bereikbaar via 06-22845889 of djdejong@planet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie