Kinderboeken
Kinderboeken Museum De Koperen Knop

EXPOSITIE HET KINDERBOEK – TOEN en NU

9 mei 2020 om 18:29 Kunst Deel je nieuws

Vanaf 28 september 2020 is in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam de expositie ‘Het Kinderboek – Toen en Nu’ te zien. Op de expositie komen vooral veel kinderboeken van uiteenlopende aard, maar ook andere bij dit onderwerp passende materialen. Een expositie voor jong en oud, die bij de bezoekers veel herinneringen zal oproepen.

 

TOEN en NU

Al in de 17e eeuw zijn er speciaal voor kinderen bedoelde prenten en boeken. Niet voor ontspanning, maar ter lering en als illustratie bij de verhalen die werden doorverteld. De technische ontwikkelingen in de 19e eeuw maken het drukken en illustreren van boeken in grote oplagen mogelijk. Het kinderboek gaat dan deel uit maken van het dagelijkse leven.

De expositie start met de 20e eeuw, de eeuw van het kind genoemd. Met christelijke en neutrale kinderboeken. Na de oorlog ontstaat er een heel nieuwe vorm met een andere inhoud, maar het kinderboek als object blijft. Ook komen er literaire kinderboeken, met de daarbij horende prijsuitreikingen. 

 

KINDERBOEKENWEEK EN MEER  

De in 2020 65 jaar bestaande kinderboekenweek komt ook aan bod, compleet met de daarbij horende geschenken. Tevens zijn er verzamelingen van kinderboeken te zien en ook eigentijdse prenten- en leesboeken, gedichtenboekjes en een aantal originele kinderboeken illustraties.

Tijdens de expositie zijn ook kinderboeken te koop (vanaf € 12,50 met een gratis kinderboekenweekgeschenk, in samenwerking met Kinderboekenwinkel ‘Ver van Hier’ in Rotterdam). Extra activiteiten bij de expositie zijn: voorleesmiddagen, mobile of kijkdoos maken, een speurtocht en kleurplaten en een poëziewedstrijd.

 

MUSEUMINFORMATIE

Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie vindt u op de website: www.koperenknop.nl. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, er zijn diverse bijgebouwen, een grote museumtuin, een grote ontvangstruimte en een museumcafé met terras.

Ten gevolge van de maatregelen tegen het coronavirus zijn mogelijk niet alle faciliteiten open. Kijk voorafgaand aan uw bezoek even op de website.      

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie