Wim van Wijngaarden.
Wim van Wijngaarden. Eline Lohman

‘Al 50 jaar maak ik illustraties’

26 oktober 2020 om 12:34 Kunst

GIESSENBURG In Museum Het Reghthuys in Giessenburg is nog steeds de expositie ‘Liefdewerk oud papier’ te zien, over het werk Wim van Wijngaarden, in Giessenburg en omgeving zeer bekend.

door Eline Lohman

Wim, geboren in 1950 in Giessendam, was voor zijn beroep etaleur, maar zijn hele leven lang is hij eveneens ontwerper en illustrator. Voor kerken, scholen, verenigingen en musea ontwierp hij als hobby bijzondere affiches. Voor en tijdens de feestdagen staat er elk jaar een groot bord bij de kerken met affiche en tekst. Deze platen zijn ook door hem gemaakt, net als allerlei limericks en tekeningetjes van het dorp.

Dit jaar is Wim 70 geworden en dat was voor het museum aanleiding om de expositie op te zetten. ,,Al 50 jaar lang maak ik illustraties”, vertelt Wim in de expositiezaal. ,,De expositie gaat over wat ik in al die jaren gedaan heb. Het is slechts een greep daaruit – ik heb alles bewaard en heb een groot archief, dus álles zou niet in de ruimte hebben gepast. Leuk om mijn werk eens te laten zien.”

Naast alle affiches en posters is ook een van Wim’s kerstkaarten te zien. Daar zit een bijzonder verhaal aan. ,,Elk jaar maak ik kerstkaarten met mijn kinderen en kleinkinderen erop. Veel mensen in Giessenburg krijgen die kaart. Het is echt een verzamelitem geworden, merk ik.”

Wil je meer hierover weten? Lees dan het Premium-verhaal.

Info: www.museumhetreghthuys.nl

advertentie
advertentie