Afbeelding
De Koperen Knop

Museum De Koperen Knop gaat weer open

15 november 2020 om 07:35 Kunst

H'VELD-G'DAM Museum De Koperen Knop gaat donderdag 19 november, na een korte periode van lockdown-sluiting, weer open voor publiek. Iedereen kan dan weer komen genieten van wat de cultuur en de cultuurhistorie te bieden heeft.

Het museum heeft door de corona wel haar programma moeten aanpassen. Door de coronacrisis bleek het voor veel mensen lastig om een bezoek aan het museum te plannen. Daarom is de expositie Het Kinderboek verlengd tot en met tweede kerstdag. Dus kan iedereen tot dan alsnog komen genieten van de vele herkenbare kinderboeken. Deze expositie is overigens wel wat anders ingericht. De beide verkoopkramen hebben plaats gemaakt voor elementen van Sinterklaas en Kerstmis.

PROGRAMMAWIJZIGING De expositiecommissie heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Het programma voor 2021, zoals dat al een aantal maanden terug is vastgesteld, is nog eens goed onder de loep gelegd. Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen. De expositie over de Tweede Wereldoorlog gaat nu naar 2021 en heeft als voorlopige werktitel 75+1 jaar vrijheid. Daarvoor komt een korte kunstexpositie en in de zomer gaat het over Techniek voor jongens en meisjes. In de herfst is er de expositie Textielgoed gemaakt en gemerkt en het jaar wordt afgesloten met de bijzondere en eigentijdse expositie Mijn meter rood.

NOG MEER VERANDERINGEN Vanaf 27 december gaat het museum een aantal weken dicht. Dan is er namelijk een periode ingelast waarin alle ruimten aangepakt gaan worden om eens goed te worden opgeknapt en opnieuw ingericht. De sluiting duurt tot en met 16 februari. Wie toch naar het museum wil komen, kan zich aanmelden als vrijwilliger voor het mee uit voeren van de klussen. Een ieder is welkom welkom: 06-14148618.

WEDSTRIJD VOOR DE JEUGD Om te vieren dat het museum op 19 november weer open gaat, is er een speciale kleur- en tekenwedstrijd voor de jeugd met als thema Sinterklaas. Kom een kleurplaat of een tekenvel ophalen in het museum of download die van de website. Inleveren kan tot en met 2 december. Onder de inzenders worden vijf boeken verloot.

HET MUSEUM Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam) is de rest van het jaar open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Dringend advies om het bezoekmoment vooraf te reserveren. Zie hiervoor het formulier op de website: www.koperenknop.nl. Of mail twee werkdagen van te voren naar reserveringen@koperenknop.nl. Wie die twee werkdagen niet haalt mag ook bellen met 06-12333824. Het museumcafé blijft helaas tot nader bericht volgens besluit van de overheid gesloten. Wel zijn er nog twee kinderworkshops, op 25 november en op 12 december. Kijk hiervoor op de website.

.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie