Afbeelding
Esther Coumans

Drie replica’s van Topstukken on Tour in De Lange Wei

4 april 2021 om 15:20 Kunst

H'VELD-G'DAM De bedreigde zwaan, portret van een Joods jongetje en Femmes, enfants, animeux schitteren in het atrium van De Lange Wei. Niet de echte werken, maar wel de replica's zijn voor de bewoners sinds maandag te bewonderen.

Via Stichting Museum Plus Bus zijn de replica's naar Boven-Hardinxveld gekomen. Normaal gesproken rijdt de bus elke dag een groep senioren naar één van de deelnemende musea voor een volledig verzorgd dagje uit. Nu de musea dicht zijn, heeft de stichting iets anders bedacht. Met hun tentoonstelling Topstukken on Tour brengen ze de kunst in de zorginstellingen zelf. Ook komt er een meuseumdocent mee die wat over deze replica's komt vertellen.

Afgelopen woensdag hadden de kunstliefhebbers zich verzameld in het atrium van De Lange Wei. Daar kregen ze uitleg over het werk van Jan Asselijn. Zijn bedreigde zwaan hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Geïnteresseerd werden verschillende vragen gesteld. Vervolgens ging de groep naar het restaurant, waar de andere twee werken werden besproken. Ook krijgen de bewoners wat quizvragen tussendoor.

Tot 12 april kunnen de bewoners van De Lange Wei genieten van de replica's, maar er zijn ook veel kunstactiviteiten georganiseerd. Zo is er een kunstroute met vragen door het gebouw, wordt er nog een uitgebreide kunstquiz gehouden, is er een workshop schilderen, wordt er een film van Vincent van Gogh getoond en worden de kunstweken afgesloten met een kunstborrel en spel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie